Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Σαλαμίνια 2011: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των εκδηλώσεων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τελετή κατάθεσης στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα, σηματοδοτώντας την έναρξη της εβδομάδας Πολιτισμού «Σαλαμίνια 2011».

Με πρώτο τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Τσαβαρή, στεφάνους προς τιμή των Σαλαμινομάχων κατέθεσαν εκπρόσωποι της πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις,  Στρατιωτικοί ακόλουθοι ξένων πρεσβειών, εκπρόσωποι κομμάτων, Δήμαρχοι, βουλευτές της συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης καθώς και φορείς της Σαλαμίνας.

Ακολούθησε συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο, με συντονιστή τον δημοσιογράφο κ. Δημήτρη Καπράνο, όπου δόθηκε η ευκαιρία στον Δήμαρχο κ. Γιάννη Τσαβαρή να εξηγήσει τη φιλοσοφία των «Σαλαμινίων» και να εκφράσει τις προσδοκίες του για το νησί από την ανάδειξη της ιστορικότητας του γεγονότος.

Η πρώτη μέρα έληξε  στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Δημαρχιακού Μεγάρου «Δημήτρης Μπόγρης», με εκδήλωση που οργάνωσαν τα εκπαιδευτήρια Ηλιάδη, υπό την αιγίδα του Δήμου, με θέμα τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Σαλαμίνια 2011 : Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των εκδηλώσεων ΣΤΟ Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τελετή κατάθεσης στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα, σηματοδοτώντας την έναρξη της εβδομάδας Πολιτισμού «Σαλαμίνια 2011».
Με πρώτο τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Τσαβαρή, στεφάνους προς τιμή των Σαλαμινομάχων κατέθεσαν εκπρόσωποι της πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις,  Στρατιωτικοί ακόλουθοι ξένων πρεσβειών, εκπρόσωποι κομμάτων, Δήμαρχοι,  βουλευτές της συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης καθώς και φορείς της Σαλαμίνας.
Ακολούθησε συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο, με συντονιστή τον δημοσιογράφο κ. Δημήτρη Καπράνο, όπου δόθηκε η ευκαιρία στον Δήμαρχο κ. Γιάννη Τσαβαρή να εξηγήσει τη φιλοσοφία των «Σαλαμινίων» και να εκφράσει τις προσδοκίες του για το νησί από την ανάδειξη της ιστορικότητας του γεγονότος.

 
Η πρώτη μέρα έληξε  στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Δημαρχιακού Μεγάρου «Δημήτρης Μπόγρης», με εκδήλωση που οργάνωσαν τα εκπαιδευτήρια Ηλιάδη, υπό την αιγίδα του Δήμου, με θέμα τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Καλά νέα για το δήμο Σαλαμίνας




Μετά από συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής,
επιτεύχθηκε η έγκριση και η συμμέτοχη της ευρωπαϊκής ένωσης κατά 95 % !! ,για την επέκταση του αποχετευτικού δικτύου προς το κέντρο επεξεργασίας λυμάτων .

Η ένταξη σε αυτό των περιοχών
Αιαντείου - κακή βίγλας - αγίας Παρασκευής και Σεληνίων - Αμπελακίων - Καματερού  ήταν ένα έργο που χρησιμοποιήθηκε προεκλογικά από πολλούς Σωτήρες της Σαλαμίνας .

Ένα έργο το οποίο δεν είχε προχωρήσει για λόγους γνωστούς σε όλους τους πολιτικούς της περιφέρειας μας και τα εργολαβικά γραφεία της ενορίας  .


Το συνολικό κόστος του έργου θα ανέλθει 45.000.000 και πέρα από τα περιβαλλοντολογικά οφέλη, σε περίοδο κρίσης δίνει και ένα φιλί ζωής στον τόπο μας και στους ανθρώπους που θα εργαστούν σε αυτό .

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Τα χάλια που άφησαν οι πρώην στο δήμο Σαλαμίνας

Τα χρέη του Δήμου Σαλαμίνας

Ποσά – μαμούθ πολλών εκατομμυρίων ευρώ χρωστούν οι δήμοι της χώρας, σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία των μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων τους που κατατέθηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Μόνο προς τις τράπεζες και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων τα χρέη όλων των δήμων της χώρας φθάνουν στο 1 δις, 750 εκατ. ευρώ ενώ τα υπόλοιπα χρέη τους (δάνεια δημοτικών επιχειρήσεων, χρέη δήμων προς ασφαλιστικά ταμεία από φόρους και χρέη - οφειλές  προς κατασκευαστές και προμηθευτές), σύμφωνα με εκτιμήσεις έμπειρων στελεχών της αυτοδιοίκησης ξεπερνούν το 1δις, 300 εκατ. ευρώ!...
 Όσον αφορά τον Δήμο Σαλαμίνας σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία τα χρέη του ανέρχονται σε 10.119.354€ μακροπρόθεσμα χρέη και 15.772.091€ σε βραχυπρόθεσμα. Παρήγορο είναι ότι δεν ανήκει στους δέκα δήμους με τα υψηλότερα χρέη σε αναλογία πληθυσμού (δείτε εδώ τον πίνακα), ούτε στους 10 δήμους με τα υψηλότερα χρέη.
Τα στοιχεία τηρούνται στη βάση δεδομένων του υπουργείου, η οποία ενημερώνεται με ευθύνη των ίδιων των δήμων και διαβιβάστηκαν στη Βουλή στις 23 Αυγούστου από τον υπουργό, προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Κ. Βελόπουλου σχετικά με τα χρέη των δήμων.
Για να δείτε τα αναλυτικά στοιχεία με τα χρέη των δήμων όλης της χώρας, πατήστε εδώ.

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Ξεκίνημα για τη χορωδία του ΚΑ.ΠΗ Σαλαμίνας αλλά και για τη Παιδική Χορωδία του Δήμου



  • Ο Δήμος Σαλαμίνας ενημερώνει τα μέλη των ΚΑ.ΠΗ Σαλαμίνας ότι ξεκινά η νέα περίοδος λειτουργίας της χορωδίας ΚΑ.ΠΗ Σαλαμίνας, υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Αναστασίου Αναστασόπουλου και όσοι επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν σε αυτή.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την εγγραφή, να είναι μέλος των ΚΑ.ΠΗ Σαλαμίνας. Για εγγραφές μπορείτε να επικοινωνείτε με τον υπεύθυνο της χορωδίας, μαέστρο κ. Αναστάσιο Αναστασόπουλο στο τηλέφωνο 6978195438 και στα ΚΑ.ΠΗ Σαλαμίνας, Αιαντείου και Σεληνίων.      

  • Επίσης ο Δήμος Σαλαμίνας, θέλοντας να προσφέρει τα μέγιστα στη μουσική παιδεία των νέων του νησιού από τις μικρές ηλικίες, συνεχίζει τη λειτουργία της Παιδικής Χορωδίας του Δήμου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Αναστασίου Αναστασόπουλου και καλεί όλους τους μαθητές, όλων των τάξεων των Δημοτικών Σχολείων, να συμμετέχουν σε αυτή.
Ενημερώνουμε επίσης τα παιδιά που είναι ήδη μέλη της Παιδικής Χορωδίας, ότι τα μαθήματα ξεκινούν την Πέμπτη 08 Σεπτεμβρίου 2011, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου «Δημήτρης Μπόγρης», 5 με 7 το απόγευμα.

Για νέες εγγραφές, αλλά και για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία σχετικά με την Παιδική Χορωδία του Δήμου Σαλαμίνας, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον υπεύθυνο της χορωδίας μαέστρο κ. Αναστάσιο Αναστασόπουλο στο τηλέφωνο 6978 195 438.
Επίσης μπορείτε να πάρετε πληροφορίες στην αίθουσα «Δ. Μπόγρης» κάθε Πέμπτη 5-7 μμ για όλο το μήνα Σεπτέμβριο.

Υπενθυμίζουμε ότι τα μαθήματα είναι ΔΩΡΕΑΝ


Γραφείο Τύπου Δήμου Σαλαμίνας

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΤΕ κ. ΣΑΜΑΡΑ;

Δυναμικά  γύρισε  από τις  διακοπές 

Τελικά εδέησεν ο Κύριος και θα γιορτάσει..... ο Μακρής την Κυριακή στο Αγκίστρι τον σφαγιασμό των Αγκιστριωτών.
Μάθαμε δε πως θα κάνει βαρύγδουπες δηλώσεις για την κάθοδό του ως υποψήφιος Δήμαρχος, Βουλευτής, Πατριάρχης… και Κύριος είδε τι άλλο.
Με ποιο κόμμα τελικά δεν ξέρουμε.!!!
Το κρατάει κι αυτό ως επτασφράγιστο μυστικό. Φήμες λένε ότι μάλλον θα κατέβει με τη Νέα Δημοκρατία.
Μ’ αυτούς θα πάρεις τις εκλογές Αντώνη Σαμαρά;
Αυτή είναι η ανανέωση του κόμματος που Ευαγγελιζόσουν;;
Με απίθανους τύπους σαν τον κ. Μακρή (;;) που στις προηγούμενες εκλογές ήταν υποψήφιος βουλευτής του Καρατζαφέρη κι έχει κάνει πασαρέλα λίγο πολύ σ’ όλα τα κόμματα;
Ανανέωση είπαμε κ. Σαμαρά σημαίνει ότι δίνουμε ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους, που έχουν κέφι και θέληση για προσφορά και όχι να χτίζουμε το αύριο του τόπου με υλικά κατεδαφίσεως.
Ελπίζουμε ο αρχηγός της ΝΔ να μας διαψεύσει και να εμφανίσει πραγματικά ανανεωτικά ψηφοδέλτια και κυρίως στην πολύπαθη Β΄ Πειραιά.