Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

ΤΟ "ΒΑΘΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ." ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΣΕ ΝΕΥΡΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ...

ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ….   ΜΕΡΟΣ Β’
Στη σημερινή κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, στα Αμπελάκια τούτη τη φορά, είχαμε την συνέχεια της κοπής της πίτας των Σεληνίων. Το σημερινό όμως ήταν το κάτι άλλο! Ήταν ένα σόου ανεπανάληπτο! Θέατρο του παραλόγου! Πρωταγωνιστής; Ο συνήθης! Τραυλός Μάριος! Αλλά σήμερα , εκτός του Μητσόπουλου, κουβάλησε όλη τη παρέα: Σοφρά Σπ., Μεαγκώφ-Καραγιάννη Αθ. (αυτή η κυρία δεν ήταν Γραμματέας της Τοπικής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και πρώην υπάλληλος του Πανταγιά;), Νάννου Ρούλα, Μακρή Θαν. και λοιποί συγγενείς.
Αυτά που διαδραματίστηκαν ήταν κωμικοτραγικά.
Εμάς, σαν «ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» μας ενδιαφέρει η ουσία και κατά που πηγαίνει το πράγμα.   
Με δεδομένη την ιστορία και το παρελθόν «κάποιων παραγόντων»,

ΤΟ "ΒΑΘΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ." ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΣΕ ΝΕΥΡΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ...

ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ….   ΜΕΡΟΣ Β’
Στη σημερινή κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, στα Αμπελάκια τούτη τη φορά, είχαμε την συνέχεια της κοπής της πίτας των Σεληνίων. Το σημερινό όμως ήταν το κάτι άλλο! Ήταν ένα σόου ανεπανάληπτο! Θέατρο του παραλόγου! Πρωταγωνιστής; Ο συνήθης! Τραυλός Μάριος! Αλλά σήμερα , εκτός του Μητσόπουλου, κουβάλησε όλη τη παρέα: Σοφρά Σπ., Μεαγκώφ-Καραγιάννη Αθ. (αυτή η κυρία δεν ήταν Γραμματέας της Τοπικής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και πρώην υπάλληλος του Πανταγιά;), Νάννου Ρούλα, Μακρή Θαν. και λοιποί συγγενείς.
Αυτά που διαδραματίστηκαν ήταν κωμικοτραγικά.
Εμάς, σαν «ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» μας ενδιαφέρει η ουσία και κατά που πηγαίνει το πράγμα.   
Με δεδομένη την ιστορία και το παρελθόν «κάποιων παραγόντων»,

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Η ΝΕΡΑιΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΟΥΚΑΡΙ!!!

Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται! Έτσι πολύ σοφά λέει ο λαός μας. Διαγράψαμε  το χτες και προδιαγράφουμε το αύριο! Διαθέτουμε αρχείο από την εφημερίδαμας με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, για να σας θυμίζουμε το κομματικό παρελθόν σας, που τώρα το βλέπετε σαν το διάολο τολιβάνι, γιατί  ότι ήταν να πάρετε από το ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ το πήρατε. Τώρα που μας τελείωσε, ως γνήσιος παλιός ναυτικός πηδάτε πρώτος από το πλοίο και πάτε κατά Συγγρού μεριά. Προσέχτε όμως γιατί η συγκεκριμένη λεωφόρος είναι κακόφημη....

Παραθέτουμε την 1η παρέμβαση σας και  αναμένουμε η 2η...
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (1η )

Εκδόθηκε πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕΚ. 268/31-12-2011 τεύχος Α΄), η οποία στο άρθρο 2, παράγραφος 1 εδάφιο 1 αναφέρει τα παρακάτω:
« Με απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, οφειλές Δήμων στο Ελληνικό δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, μετά των κάθε είδους προστίμων και προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής τους, συμψηφίζονται με τά συνολικά προβλεπόμενα στο άρθρο 27 του Νόμου 3756/2009 (Α΄ 53) έσοδα εκάστου, κατόπιν συγκέντρωσης στοιχείων βεβαιωτικών, ως προς το ύψος και το είδος των οφειλών κάθε Δήμου, με μέριμνα της διεύθυνσης Οικονομικών ΟΤΑ του Υπουργείου Εσωτερικών».

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Κρείττον του λαλείν το σιγάν κε Σοφρά

    
Πρόσφατα, ο πρώην Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Σοφράς, στην προσπάθειά του  να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, με κατηγόρησε ότι με την οικονομική διαχείριση που εφαρμόζω στον Δήμο, αύξησα τις οφειλές του, μέσα σε ένα χρόνο κατά 10 εκ. €  Ο κ. Σοφράς αντί να σιωπά, ΚΡΑΥΓΑΖΕΙ για να σκεπάσει τα δικά του τραγικά λάθη  στην οικονομική διαχείριση του Δήμου. Μέχρι τώρα έχει αποδειχθεί ότι, κυρίως,  ο κ Σοφράς συνέβαλε στη δημιουργία ενός καταχρεωμένου Δήμου με οφειλές  πάνω από 43.000.000 €.  τις οποίες αποδέχτηκε αφού ψήφισε θετικά την απογραφή έναρξης του Δήμου.

Σας  διευκρινίζω ότι το χρέος αυτό εντάσσει τον Δήμο μας  στην κατηγορία των υπερχρεωμένων Δήμων, στους οποίους πλέον απαγορεύεται, σύμφωνα με τον «Καλλικράτη» να συνάψουν νέο δάνειο.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες  και προκειμένου να ξεπεράσουμε τα πολύ μεγάλα και άμεσα διαχειριστικά προβλήματα, η σημερινή Δημοτική αρχή προχώρησε  στις εξής υποχρεωτικές εκ των πραγμάτων δύο πρωτοβουλίες:
 Α) Επισκέφτηκε την Διοίκηση  της ΕΥΔΑΠ και ΠΕΤΥΧΕ  να παγώσει η καταβολή των οφειλών παρελθόντων ετών, οι οποίες μόνο για τον πρώην Δήμο Σαλαμίνας ήταν περίπου 3.000.000 € και παράλληλα να μην καταβάλλει τους τρέχοντες λογαριασμούς για το 2011.  Αυτό ήταν απολύτως  απαραίτητο προκειμένου να λειτουργήσει  ο Δήμος μας  τον προηγούμενο χρόνο. Έτσι εξοικονομήσαμε  200.000€ περίπου τον μήνα.
Β) Ο Δήμος μας βλέποντας και μεσομακροπρόθεσμα τα διαχειριστικά  προβλήματα που είχε, λόγω του υπερβολικά μεγάλου χρέους που άφησε κυρίως ο κ. Σοφράς, πήρε απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για να εντάξει το Δήμο μας στις διατάξεις  του Ν 3943/2011 για εικοσιπενταετή επιμήκυνση πληρωμής των οφειλών μας, στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
 Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ετησίως ο Δήμος μας να εξοικονομεί,  σε  πρώτη φάση, περίπου 1.000.000 € από  τοκοχρεολύσια,  γιατί από 1.800.000 € που πληρώναμε τον χρόνο θα πληρώνουμε 800.000 €   μετά την ένταξή μας στην ρύθμιση.  Είναι φυσικό, αφού ο Δήμος μας επέλεξε αυτή τη δυνατότητα   επιμήκυνσης, να επιβαρυνθεί με ένα κόστος, το οποίο όμως θα είναι σε βάθος 25ετίας. Ο κ. Σοφράς δεν μπόρεσε ή δεν ήθελε να κατανοήσει την σκοπιμότητα αυτής της επιλογής, που αποτελεί και επιλογή του συνόλου σχεδόν των Δήμων της χώρας που βρίσκονται σε αντίστοιχη οικονομική κατάσταση. Απεναντίας, τυφλωμένος από εμπάθεια και μικροψυχία προσπαθεί χωρίς σοβαρά επιχειρήματα να δημιουργήσει μια εικονική πραγματικότητα, αφού εθελοτυφλώντας θεωρεί ότι η επιβάρυνση αυτή που προκύπτει από το κόστος της 25ετούς επιμήκυνσης  χρεώνεται στην οικονομική διαχείριση του 2011 στηριζόμενος στην  λογική που μεσουράνησε κατά την Γερμανική κατοχή, τρεις το λάδι, τρεις  το ξύδι, έξι το λαδόξυδο.
Τέλος θεωρώ ότι είναι κατανοητό από κάθε καλοπροαίρετο πολίτη, ότι δεν είχαμε άλλες επιλογές για να αντιμετωπίσουμε τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες που κληρονομήσαμε. 
Εδώ συναντάμε το παράδοξο ο κ. Σοφράς αντί να παραμένει άλαλος στην  ένοχη σιωπή του, να είναι λαλίστατος γιατί προφανώς, χωρίς  να μας εκπλήσσει αυτό, δεν έχει  ακόμα συναίσθηση για το κατάντημα που οδήγησε τον Δήμο με τις λαθεμένες επιλογές του.
κε Σοφρά  στην περίπτωση αυτή,  είναι αναγκαίο να σου θυμίσω :
   Κρείττον του λαλείν το σιγάν
Ο
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΒΑΡΗΣ

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

"επεισοδιακή " κοπή της πίτας στα Σελήνια..μέρος 2ον

mail  ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

άρθρο.  κ. Δημήτρη Παπαηλιού


Aξιότιμε διαχειριστή του blog "ΤΟ ΑΓΚΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ", σχετικά με το άρθρο σου, που αναρτήθηκε χθες 07/01/2012 και ώρα  3:04 μ.μ.,για  την "επεισοδιακή "  κοπή της πίτας στα Σελήνια, θέλω να αναφέρω τις απορίες και τις σκέψεις  που γεννήθηκαν στο μυαλό μου διαβάζοντας το, αλλά και να επισημάνω τη πραγματικότητα , που εσύ, προφανώς, άθελα σου αγνοείς.Είμαι ένας από τους παλιούς Σεληνιώτες, που παιδιά όλοι περιμέναμε να κλείσουν τα σχολεία και να πάμε διακοπές στα ΩΡΑΙΑ ΜΑΣ ΣΕΛΗΝΙΑ (γιατί από τότε ήταν ωραία). Στη παρέα μας ήταν και ο κ. Μ. Τραυλός. Αναπολώντας τα Σελήνια εκείνης της εποχής, που σίγουρα εσύ δεν έχεις
γνωρίσει,αλλά εμείς ζήσαμε τα καλλίτερα μας χρόνια και συγκρίνοντας τα με το σήμερα, το μόνο συναίσθημα που μπορούμε να νιώσουμε είναι μελαγχολία και θλίψη. Τσιμέντο, άσφαλτος, μπετόν. Δηλαδή πρόχειρα τσιμεντοστρωμένοι δρόμοι, ασφαλτοστρωμένοι οι πιο κεντρικοί δρόμοι, πολυκατοικίες, μέχρι πρότινος σκουπίδια παντού,ένα γήπεδο 5Χ5 με ένα μνήμα δίπλα στα παιδιά μας που παίζουν, μπετόν στη παραλία που και αυτή καταλαμβάνεται από τους καταστηματάρχες με τραπέζια και καρέκλες και είναι απαγορευμένη ζώνη για μας και το κερασάκι στη τούρτα Ο ΡΟΜΠΟΤΙΚΟΣ ΚΑΔΟΣ ΑΠΟΡ/ΤΩΝ. Το μέγα δε επίτευγμα είναι το ΝΤΑΧΑΟΥ που έχει δημιουργήσει στη νότια πλευρά των Σεληνίων (΄Ακρα Τούρλα). Αυτό είναι το έργο του κ. Τραυλού στα Σελήνια.Εσύ αγαπητέ φίλε, μας  λες ότι πρέπει να τον ευγνωμονούμε, γιατί εργάστηκε μέρες,μήνες, χρόνια, προκειμένου να επιτελέσει αυτό το έργο. Μάθε λοιπόν ότι τα Σελήνια δεν είναι Κολωνάκι και  έχουν τα ίδια προβλήματα, που έχει και όλη η Σαλαμίνα. Μάθε, επίσης, ότι αυτοί που αποφασίζουν να ασχοληθούν με τα κοινά, είναι προφανές ότι πρέπει να  εργαστούν μέρες, μήνες, χρόνια. Δεν μας κάνουν καμμία χάρη και δεν τους χρωστάμε τίποτα. Δεν τους παρακαλάμε εμείς να κατέβουν, αυτοί μας παρακαλάνε να τους ψηφίσουμε, υποσχόμενοι πολλά.  Αγαπητέ φίλε, να είσαι σίγουρος ότι ο κ. Τραυλός κερδισμένος βγήκε από  την πολύχρονη ενασχόληση του με τα κοινά. Και προσωπική προβολή απέκτησε, αλλά και επαγγελματική καταξίωση, απογείωση θα έλεγα. Αξιότιμε κύριε διαχειριστή, εμείς οι παλιοί Σεληνιώτες, παρά την αντίθετη άποψη μας ως προς το έργο του, σεβόμαστε  τον κ. Μ. Τραυλό και  δεν διακατεχόμαστε ούτε από μιζέρια και ούτε από μικροκομματισμούς. Θα πρέπει όμως να μας σέβεστε  τόσο εσείς όσο και ο ίδιος, γιατί  και κρίση έχουμε και άποψη. Είμαστε «ελεύθεροι» κάτοικοι των Σεληνίων και όχι  «δουλοπάροικοι στο Προτεκτοράτο των Σεληνίων».
Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ





Σχετικά με τις σημερινές αναρτήσεις  για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Δημοτικής Κοινότητας Σεληνίων και  επειδή  ήμασταν παρόντες,  είναι υποχρέωση μας να  αναφερθούμε  στα γεγονότα προς αποκατάσταση της αλήθειας, γιατί «κάποιοι», που σίγουρα δεν ήταν παρόντες, όχι μόνο την διαστρέβλωσαν, αλλά προέβησαν  σε χαρακτηρισμούς και «έγραψαν» και την ιστορία των «ημετέρων».
Ήταν μια πραγματικά ωραία εκδήλωση, σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα....

Ρε ας το τρελό στην τρέλα του λέει το άσμα!

Αναδημοσίευση από φωνή Σαλαμίνας


Πολλά ευτράπελα και παρατράγουδα συνέβησαν  σήμερα στη κοπή της πίτας της Κοινότητας Σεληνίων.
Εμφανίστηκαν  στην αίθουσα της εκδήλωσης  οι "γνωστοί" ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, που δεν έχουν συνειδητοποιήσει μέχρι και σήμερα ότι την ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ και ζητούσαν ντε και καλά ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ για να μιλήσουν. Ο ΑΡΧΗΓΟΣ αυτών, έξαλλος (προφανώς δεν είχε πάρει τα χάπια του) ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ ΘΕΟΥΣ και ΔΑΙΜΟΝΕΣ με κορυφαία φράση: ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΔΩ (ΣΤΑ ΣΕΛΗΝΙΑ).
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, από δω και στο εξής , ως σύγχρονος ΜΕΓΑΣ ΝΑΠΟΛΕΩΝ, δεν θα επιτρέπει την είσοδο στα Σελήνια, παρά μόνο με την επίδειξη ΑΔΕΙΑΣ ΕΙΣΟΔΟΥ, που θα υπογράφεται βεβαίως από τον ίδιο.
Πόσο δίκιο είχε τελικά ο πρώην Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σεληνίων, που διαμαρτυρόταν γιατί του είχε πάρει τα κλειδιά και τα είχε δώσει στο ζευγάρι των "ημετέρων" και μη αιρετών!!!
                                           ΖΗΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΤΡΑΥΛΙΣΤΑΝ!!!




Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Την ρουφιανιά πολλοί αγάπησαν!!! τον ρουφιάνο κανείς




 
Σύμφωνα με έγκυρες και απόλυτα διασταυρωμένες  πληροφορίες μας, ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ επισκέφθηκε σήμερα τον Δήμο Σαλαμίνας, φυσικά ΑΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΑ, ύστερα ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ. ''Οπως ήταν αναμενόμενο,  ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΜΕΜΠΤΟ και ΠΑΡΑΝΟΜΟ δεν διαπιστώθηκε, σχετικά με το απασχολούμενο στον Δήμο προσωπικό.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες ΕΓΚΥΡΕΣ πληροφορίες μας, η καταγγελία ήταν ΕΠΩΝΥΜΗ και το όνομα αυτού Γ.Μ. ο "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" και "ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΣ" του αρχιερέα  των Αμπελακίων!!! Παλιά μου τέχνη.... κόσκινο!!!