Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Την Τρίτη τελειώνει η διαπραγμάτευση με την τρόικα!

Poul-Thomsen-Giannis-Stournaras
Ανοιχτά παραμένουν όλα τα μέτωπα στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα, γι’ αυτό και ορίστηκε νέα συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής του κλιμακίου των δανειστών για τις 20.30.
Πριν από αυτή τη συνάντηση, ο Γιάννης Στουρνάρας μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου και συναντήθηκε με τον Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις....

Ο υπουργός Οικονομικών εξερχόμενος από το Μαξίμου, επισήμανε ότι δεν υπάρχει εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις, ενώ τόνισε ότι δεν ανησυχεί για την εκταμίευση της δόσης.
Πάντως, ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε πως το θέμα δεν πρόκειται να κλείσει απόψε και η τρόικα θα παραμείνει στη χώρα μας, για να συνεχιστούν οι συζητήσεις και μετά το Eurogroup.
Ο Γιάννης Στουρνάρας αναχωρεί αύριο για τις Βρυξέλλες και πριν πετάξει για το Eurogroup αναμένεται να έχει νέα συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας. Οι Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς, πάντως, θα παραμείνουν στη Αθήνα και την Κυριακή που ο Γιάννης Στουρνάρας θα επιστρέψει από το Eurogroup, αναμένεται να υπάρξει νέος κύκλος συζητήσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυβέρνηση εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν την Τρίτη, με θετικό πρόσημο για την Ελλάδα.
Μέχρι στιγμής μεγάλο αγκάθι εξακολουθεί να παραμένει το θέμα του Δημοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: