Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Άκυρη η αγορά οικοπέδου για 6/θέσιο Σχολείο στα Σελήνια. Μόνη λύση η αγορά οικοπέδου για 12/θέσιο.

Ο Γ.Γ. Αποκ/νης Δ/σης έκανε δεκτή την προσφυγή μου και ανακάλεσε την ίδια του την απόφαση, με την οποία είχε (πρόωρα και εσφαλμένα) κρίνει νόμιμη την απόφαση του ΔΣ που αφορά την απευθείας αγορά οικοπέδου για την ανέγερση 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου στα Σελήνια.(Απόφαση ΕΔΩ)....
    Ο κ.Τσαβαρής πρέπει κάποτε να καταλάβει ότι ο δήμαρχος δεν είναι «Σουλτάνος» για να παίρνει ό,τι ....απόφαση θέλει και να δημιουργεί δικό του δίκαιο. Ζούμε σε μία συντεταγμένη πολιτεία και η νομιμότητα θα τηρηθεί θέλει δεν θέλει. Μπορεί να έχει τη σύμφωνη γνώμη της άφωνης πλειοψηφίας και να περνάει τις αποφάσεις από το ΔΣ, αλλά όσο είμαι εγώ εκεί, καμία παράνομη απόφαση που βλάπτει τα συμφέροντα του Δήμου, των κατοίκων και προπάντων της μαθητιώσης νεολαίας δεν θα περάσει, όπως δεν περάσανε και οι άλλες 15 που του έχω μέχρι τώρα ακυρώσει.
    Όταν η κατά νόμο αρμόδια ειδικού σκοπού Επιτροπή Καταλληλότητας και Επιλογής οικοπέδου για την ανέγερση διδακτηρίων εισηγείται την αναγκαιότητα κατασκευής 12/θέσιου Σχολείου επιλέγοντας και το κατάλληλο οικόπεδο, δεν μπορεί ο κ. Τσαβαρής να αποφασίζει ‘ελέω θεού’ να φτιάξει 6/θέσιο , μόνο και μόνο επειδή θέλει να αγοράσει το οικόπεδο του κ. Μαντούβαλου.

Αν τους τρέχουν από τα μπατζάκια τα λεφτά και θέλουν τόσο πολύ να το πάρουν, ας το αγοράσουν «έστω και σαν επένδυση», όπως χαρακτηριστικά είπε ο αντιδήμαρχος. 
      Αυτή τη στιγμή το 6/θέσιο Δημοτικό Σχολείο στα Σελήνια λειτουργεί ως 9/θέσιο λόγω αύξησης του αριθμού των μαθητών, αναγκαζόμενο να χρησιμοποιεί και παράγκες για να διδάσκονται τα παιδιά. Συνεπώς, η ανέγερση νέου 6/θέσιου σε αντικατάσταση του παλαιού 6/θέσιου, όπως θέλει ο κ.Τσαβαρής, στερείται κάθε λογικής και εάν δεν ακύρωνα την απόφαση για την αγορά, είναι περισσότερο από βέβαιο ότι η εξέλιξή του θα ήταν πολύ χειρότερη απ΄αυτήν του Σχολείου των Παλουκίων που ένας Θεός ξέρει πότε θα τελειώσει κι αυτό, κι ας μοίραζε ο δήμαρχος  φρούδες ελπίδες ότι τα παιδιά θα μπαίνανε στις νέες αίθουσες το Σεπτέμβρη του 11.
Οι προχειρότητες και οι σκοπιμότητες αυτά τα αποτελέσματα φέρνουν.
    Η οικιστική ανάπτυξη σε συνδυασμό με την αναδιάρθρωση της χωροταξικής κατανομής του μαθητικού δυναμικού, επιβάλλει την ανέγερση ολοήμερου 12/θέσιου Σχολείου. Αυτό εισηγήθηκε ομόφωνα η Επιτροπή, και αυτό θα γίνει, είτε τώρα είτε του χρόνου μετά τις εκλογές, όταν ο κ.Τσαβαρής θα ασχολείται με τα του οίκου του.
    Οικόπεδο κατάλληλο, δόξα τω Θεώ, υπάρχει. Είναι αυτό που επέλεξε η Επιτροπή.
Τώρα, αν οι ιδιοκτήτες επειδή είναι ‘φιλέτο’ ζητάνε 20 ευρώ το μέτρο παραπάνω από την αντικειμενική αξία, δεν χάθηκε δα κι ο κόσμος! Προκειμένου να αρχίσει το έργο αφού ο Ο.Σ.Κ. είναι έτοιμος να χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου την κατασκευή του 12/θέσιου, είναι απαράδεκτο κι εγκληματικό η Δημ. Αρχή να κολλάει σ΄αυτό και να καταδικάζει στην μιζέρια ολόκληρη τη εκπαιδευτική κοινότητα των Σεληνίων.
     Εσείς κε Τσαβαρή, αποδειχθήκατε τόσο ‘κουβαρντάδες’ που δώσατε ολόκληρο το δημοτικό δίκτυο ύδρευσης στην ΕΥΔΑΠ χωρίς να πάρετε ούτε 1 ευρώ και μόλις προχθές, με κατεπείγουσες συνοπτικές διαδικασίες αποζημιώσατε συγκεκριμένο ιδιοκτήτη ρυμοτομούμενου οικοπέδου στο Πέρανι με 300 ευρώ το μέτρο, ενώ έπρεπε να αποζημιωθεί μόνο με 29 όπως όλοι οι άλλοι, σύμφωνα με την τιμή που έχει ορισθεί από την αρμόδια Επιτροπή. Δεχθήκατε δηλ. να πληρώσετε 117.000 ευρώ αντί για 10.000 που οφείλατε. Εσείς δεν εισπράττετε τα 700.000 ευρώ που σας οφείλει η εταιρία ΑΓΓΕΛΟΥ ΛΑΤΟΜΕΙΑ  και σαν να μην φθάνει αυτό της δίνετε κι από πάνω απευθείας ανάθεση 50.000 ευρώ,  κι ερχόσαστε τώρα και μας λέτε ότι είναι ακριβό το οικόπεδο που επιλέχθηκε ως κατάλληλο και δεν έχετε λεφτά; Σοβαρά μιλάτε; Έχετε συναίσθηση των πράξεών σας ή νομίζετε ότι ο κόσμος όλος τρώει κουτόχορτο; Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ περνάτε μέσω των ‘αμαρτωλών’ Διαταγών Πληρωμής για να εξυπηρετήσετε ημετέρους και έχετε το θράσος να λέτε ότι είναι ακριβό το οικόπεδο προκειμένου να στεγαστούν 200 παιδιά, 200 μαθητές; 
     Κε Τσαβαρή, η λύση είναι μία ή παίρνετε το οικόπεδο που επέλεξε η Επιτροπή ή κάνετε προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εύρεση άλλου οικοπέδου πάντα όμως κατάλληλου για την ανέγερση 12/θέσιου Σχολείου, διότι αυτό επιτάσσει τόσο ο σημερινός και συνεχώς αυξανόμενος αριθμός των μαθητών, όσο και ο νόμος.
     Αποφασίστε γρήγορα και φέρτε το στο ΔΣ να το ψηφίσουμε. Ήδη, χάσατε πολύ χρόνο εξαιτίας της αδικαιολόγητης στάσης σας. Καιρός να αυτο-αποδεσμευτείτε από τις εμμονές σας γιατί δεν σας φταίνε σε τίποτα οι μικροί μαθητές των Σεληνίων να συνεχίζουν να στεγάζονται και να διδάσκονται σε κοντέϊνερς. 
Αφήστε τα πολλά τα ώπα ώπα και ασχοληθείτε έστω και αυτούς τους 9 μήνες που υπολείπονται με κάτι ουσιαστικό, γιατί από θεάματα ….χορτάσαμε !!!


Ρούλα Νάννου                                                                         Σαλαμίνα  10/8/2013
Υποψ. Δήμαρχος Σαλαμίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια: