Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Υπ.Δήμαρχος Σαλαμίνας λέει ΟΧΙ στους εορτασμούς των Σαλαμινίων! Απίστευτο ?


Πρώτη καταχώρηση: zouglablog.gr Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012, 14:46
ΝΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΑ «ΣΑΛΑΜΙΝΙΑ»

Μια συνέντευξη που προκαλεί πολλά ερωτηματικά έδωσε η υποψήφια κ.Ρούλα Νάνου στην « Γνώμη της Σαλαμίνας.»
Όταν Δήμαρχοι και κάτοικοι σε άλλους Δήμους σε όλη την Ελλάδα είναι υπερήφανοι για την Ιστορία και τον Πολισμό τους όπου όταν απειλείτε να καταστραφεί από την Πολιτεία δε διστάζουν να αντισταθούν με όλα τους τα μέσα έρχεται η κ. Νάνου ως υποψηφία Δήμαρχος της Σαλαμίνας, όχι μόνο να ειρωνευτεί την Ιστορία του νησιού και τα Σαλαμίνια αλλά και τους ίδιους τους Σαλαμίνιους που αφιέρωσαν χρόνο και χρήμα για να προβάλουν τον νησί τους.
Αναφέρει χαρακτηριστικά με δόσεις ειρωνείας η κ. Νάννου ότι «Αρκετοί αιθεροβάμονες νόμισαν ότι ανακάλυψαν την πυρίτιδα και απογειώθηκαν».Οι αιθεροβάμονες κ. Νάνου σας ενημερώνω ότι είναι τα δικά μας μικρά παιδιά που δούλεψαν με τους δάσκαλους στους για να προβάλουν τον τόπο τους κάτι που εσείς αδιαφορείτε παντελώς . Γιατί δεν έχετε αναφερθεί ΠΟΤΕ για τις καταπατήσεις του ΟΛΠ ? Γιατί δεν έχετε αναφερθεί για τις καταστροφές του ΟΛΠ ? Γιατί δεν έχετε πάρει έστω μια απόφαση για την προβολή και αξιοποίηση της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας? Θα σας πούμε εμείς γιατί ορισμένα από τα στελέχη σας έχουν άμεση σχέση με τα Ναυπηγεία και την υποβάθμιση της περιοχής!
«Αρκετοί ονειροπαρμένοι εξίσωσαν τον τύμβο του Μίχα με τον Παρθενώνα του Καλλικράτη….» Ρ. Νάννου
Κ. Νάννου γιατί τέτοια απαξίωση για την Ιστορία μας? Ο Τύμβος των Σαλαμινομάχων είναι ένα Παγκόσμιο σύμβολο και δεν ανήκει σε κανέναν Μίχα ή σε κανένα Ναυπηγείο , ο νόμος του Υπ.Πολιτισμού είναι σαφής ότι η περιοχή της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας είναι το Ιστορικότερο γεγονός της Ελληνικής Ιστορίας και επίσης η Α αδόμητη ζώνη προστατευόμενη και ίδιας αξίας όπως και Ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης . Εάν έχετε πρόβλημα και σε αυτό στείλτε μια επιστολή στο Υπ. Πολιτισμού για να αλλάξουν τη χρήση γης που θα σας εξυπηρετεί εσάς και τα Ναυπηγεία να ισοπεδώσουν τα πάντα! Σας ευχαριστεί αυτό ?“ονεροπαρμένοι” είμαστε όλοι εμείς που αγαπάμε τον τόπο μας ? Έτσι μας αντιμετωπίζετε ?
«Η υπερβολή στο απόγειό της. Αξιωματούχοι, βαθμοφόροι και λοιποί επίλεκτοι παρατρεχάμενοι, απολάμβαναν επί μία εβδομάδα με ιδιαίτερη ικανοποίηση τα λουκούλλεια γεύματα που παρέθετε ο Δήμος ……..εις μνήμη των προγόνων μας».Ρ. Νάνου

Είναι για εσάς υπερβολή όταν για πρώτη φορά τιμούν με τη παρουσία τους το Νησί μας Πρεσβείες από όλον τον Κόσμο ?
Είναι για εσάς υπερβολή όταν το γεγονός της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας παίρνει παγκόσμιες διαστάσεις ?
Είναι για εσάς υπερβολή να τιμούμε αυτούς που έδωσαν ότι πολυτιμότερο είχαν για την ελευθερία ?
Είναι για εσάς υπερβολή που για πρώτη φορά η Σαλαμίνα διεκδικεί να γίνει Πολιτιστική πρωτεύουσα το 2020 με την συμπαράσταση της Ελληνικής Βουλής?
«Προσκεκλημένοι των αδελφοποιημένων δήμων, αφού τους κοιμίσαμε και τους ταϊσαμε, ενθουσιασμένοι από την φιλοξενία μας, μας συνεχάρησαν για την γκλαμουριά και την επιτυχία της φιέστας.» Ρ. Νάνου
Αφού κάνατε ένα τεράστιο πολίτικο ατόπημα και δεν ψηφίσατε την αδελφοποίηση των 23 Δήμων – ενώ όλοι οι άλλοι Δήμοι συμφωνήσαν ομόφωνα! Έρχεστε τώρα και προσβάλετε και τους Δημάρχους και τον θεσμό των 23 Αδελφοποιημένων πόλεων. Ντροπή σας!

Τέλος η ονομασία που βάλατε για τα Σαλαμίνια «Ρωμαϊκή Φιέστα» δείχνει την αντιπάθεια σας σε κάθε τι που προβάλει την Σαλαμίνα και την Ιστορία της. Με αυτές τις απόψεις που διατυπώνετε έχετε και το θράσος να θέλετε να γίνετε και Δήμαρχος της Σαλαμίνας ?


Θα θέλαμε όμως να ρωτήσουμε και εμείς τη κ. Νάνου.
1) Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχετε τοποθετηθεί για την κατοχή του ΟΛΠ στην Αρχαία Σαλαμίνα?
2) Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχετε πάρει ούτε μια θέση υπέρ του Αρχαίου Λιμένα και του Τύμβου και κατά των Ναυπηγείων που μολύνουν θάλασσα και αέρα μέσα σε κατοικημένες περιοχές ?
3) Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχετε κατάθεση ένα αναπτυξιακό σχέδιο για τη πάταξη της ανεργίας στο νησί ?
4) Αφού όπως φαίνετε από τα λεγόμενα σας δεν έχετε κάποιο ολοκληρωμένο και εμπεριστατωμένο οργανόγραμμα και το μόνο σας όπλο είναι ο λαϊκισμός και η δημαγωγία γιατί ειρωνεύεστε και μηδενίζεται κάθε ατομική ή συλλογική προσπάθεια εξόδου από την οικονομική κρίση, όπως με την πρωτοβουλία του συλλόγου Αιαντίς για εκμετάλλευση του λιμανιού της Κούλουρης υποδοχής κρουαζιερόπλοιων όπως και στα αντίστοιχα επικερδής Τουριστικά μέρη της Ελλάδας ( Αγ.Νικολαος,Χανια ,Ηρακλειο.Κατακολο κτλ ) κτλ κτλ

Κ. Νάνου αφού δε σέβεστε την Ιστορία μας τουλάχιστο σεβαστείτε τα μικρά παιδιά μας που εθελοντικά αφιερώθηκαν στο θεσμό των Σαλαμινίων και αισθάνονται πιο Έλληνες και πιο Σαλαμίνιοι από εσάς.
Φωτο Aigialos.blogspot

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κα Νάννου λέει ξεκάθαρα και με το όνομά τους εκείνο που πιστεύει ότι είναι σωστό για τον τόπο, χωρίς να περιττολογεί και χωρίς να νοιάζεται ότι ενοχλούνται ορισμένοι. Κι αυτό ειλικρινά μ΄ αρέσει. Μ΄ αρέσει ότι η γνώμη της αποτυπώνεται πάντα με ευκρίνεια και παρρησία.
Γεγονός είναι ότι κριτικάρει αυστηρά και μάλιστα με ιδιαίτερη λεκτική ικανότητα που σπάει κόκκαλα, την χωρίς αμφιβολία πολυήμερη και πολυέξοδη εκδήλωση των "Σαλαμινείων", τη στιγμή που ο Δήμος αδυνατεί να πληρώσει τις υπηρεσίες των ιδιωτών που εκλήθησαν να προσφέρουν.
Όλοι γίναμε μάρτυρες πριν λίγες ημέρες, μέσω του blog γνώμη της Σαλαμινας, της υπόθεσης της κας Στεφανή Ελένης η οποία οδηγείται στην καταστροφή εξαιτίας της αδυναμίας του Δήμου να εξοφλήσει τα τιμολόγια της.
Αφού λοιπόν σαν υπερχρεωμένος Δήμος δεν έχεις την δυνατότητα να πληρώσεις ούτε τα 4.500 ευρώ της κας Στεφανή, πως κάνεις τέτοια χλιδάτη εκδήλωση που το κόστος της, από ότι λένε, θα υπερβεί τα 120.000 ευρώ;
Αυτό κατακρίνει κυρίως η κα Νάννου, και βέβαια μέμφεται και τους μεγαλομανείς.
Η κατάληξή της, λέγοντας:
Πιστεύω ότι η πρότασή μου, όπως και όλης σχεδόν της αντιπολίτευσης, να περιορισθούμε σε μία σεμνή και λιτή εκδήλωση που να συνάδει με τους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, ήταν η πλέον ενδεδειγμένη,
με βρίσκει απολύτως σύμφωνο.

Ανώνυμος είπε...

Κυρία Νάνου δεν γνωρίζω αν ο Δήμος έχει κάνει χλιδάτη εκδήλωση που το κόστος της, από ότι λένε, θα υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ. Εσείς όμως σαν υπεύθυνη πολιτικός δεν θα έπρεπε να ανακοινώνετε διάφορα ποσά στηριζόμενη στο "από ότι λένε". Είστε Δημοτική Σύμβουλος στην Αντιπολίτευση και διεκδικείται τη θέση του Δήμαρχου Σαλαμίνας. Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει.
Κάνετε πολύ λόγο για τα χρήματα της κας Στεφανή για το εξωφρενικό ποσό.... των 4.500 ευρώ!!! Εγώ κα Νάνου που είμαι ένας απλός δημότης γνωρίζω ότι ο Δήμος Σαλαμίνας χρωστάει σε όλους τους Κουλουριώτες επιχειρηματίες και σε όποιον μιλάει ελληνικά. Εσείς δεν το γνωρίζετε; 'Η το κάνετε μόκο για προστασία των "συμμάχων σας";
Όταν κυρία Νάνου ασχολείστε με τις 4.500 ευρώ και δεν ασχολείστε με τα 25.000.000 ευρώ ή τα 43.000.000 ευρώ απλά ΛΑΙΚΙΖΕΤΕ.
Και κάτι τελευταίο: καλά κάνει ο Δήμαρχος που προσπαθεί να μας βγάλει από τη μιζεριά μας!!!
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΟΣΗ ΜΙΖΕΡΙΑ!!!
Να ξέρετε ότι οι Κουλουριώτες νοιώθουν υπερήφανοι, μέσα στην απόλυτη ξευτίλα και εθνική υποτέλεια των καιρών μας, για τη πρόσκληση της Ελληνικής ομογένειας στην Νέα Υόρκη.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ έχω μια απορία.
Γιατί πάντα όταν μιλάει η κα Νάννου,γίνεται σεισμός;
Μήπως επειδή λέει αλήθειες που καίνε; λέω μήπως.
Συνιστώ να διαβάσετε όλη τη συνέντευξή της στη Γνώμη της Σαλαμίνας (thesalaminians.com), είναι συγκλονιστική.
Εκεί να δείτε πόσες άλλες αλήθειες λέει.
Σίγουρα θα χετε να βρίζετε μέχρι που να βγάλουν φουσκάλες τα δάκτυλά σας από την πολύ πληκτρολόγηση.
Αμάν πιά, ρε Ρούλα, τους έχεις τρελάνει,σταμάτα πιά, δεν τους λυπάσαι;

Ανώνυμος είπε...

Η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος SAN FRANZISCO, αποφάσισε τα εκατοντάδες χιλιάδες δολλάρια που θα ξόδευαν για τις εκδηλώσεις και την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, να τα δώσουν σαν βοήθεια στην Ελλάδα και να μην κάνουν παρέλαση.
(Ειδήσεις των 8 μ.μ. στο MEGA Καθαρή Δευτέρα 27/2/2012).

Αυτή είναι υπεύθυνη στάση, κι όχι φανφάρες, χοροί και πανηγύρια, σαν να ζούμε σε άλλο τόπο και σε άλλες εποχές.
Τι έχετε να πείτε τώρα ρε κοθόνια για τους ομογενείς του SAN FRANZISCO που αποφάσισαν να μην κάνουν ούτε παρέλαση ούτε εκδήλωση; Είναι ανθέλληνες; Τούρκοι; Αλβανοί; Σκοπιανοί;
Άντε, σας ρίχνω καναβούρι για να αρχίσετε να κελαϊδάτε,σαν καναρινάκια που είσαστε, και να τους βρίζετε κι αυτούς, που δεν τιμούν την ιστορία μας και μάλιστα την Εθνική μας εορτή.