Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

H σύνδεση της Σαλαμίνας με το δίκτυο φυσικού αερίου μπήκε στον δρόμο της υλοποίησης.

Η δημοτική αρχή Σαλαμίνας σταθερά και αταλάντευτα και με ιδιαίτερα αποτελεσματικό τρόπο συνεχίζει τον αγώνα για υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεών της απέναντι στην κοινωνία του νησιού μας.
Έτσι μετά την επιτυχία της εξασφάλισης 8 εκατ ευρω από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και την συνέχιση με εντατικούς ρυθμούς του έργου της αποχέτευσης, δρομολογήθηκε η επίλυση ενός εξίσου σημαντικού προβλήματος.

Ένας από τους σημαντικούς αναπτυξιακούς στόχους του προγράμματός μας,  η σύνδεση της Σαλαμίνας με το δίκτυο φυσικού αερίου μπήκε στον δρόμο της υλοποίησης. 
Ύστερα από τις επαφές μας με την Διοίκηση του  ΔΕΣΦΑ ( Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου) φάνηκαν πολλή σύντομα τα πρώτα και ουσιαστικά αποτελέσματα.  Ο ΔΕΣΦΑ μας απέστειλε ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με την Μελέτη Σκοπιμότητας παροχής φυσικού αερίου στον Δήμο Σαλαμίνας στις 6 3 2012 .
Η υλοποίηση της μελέτης σκοπιμότητας ήδη έχει ξεκινήσει από τα αρμόδια στελέχη του ΔΕΣΦΑ και θα ολοκληρωθεί με την  συνεργασία της Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής.
Η μελέτη σκοπιμότητα; Που αποτελεί προϋπόθεση για την έναρξη κατασκευής ενός έργου περιλαμβάνει:
Εμπορική Μελέτη για τον προσδιορισμό του δυναμικού αγοράς φυσικού αερίου στην πόλη της Σαλαμίνας.
Μελέτη για τον σχεδιασμό δικτύων διανομής και το κόστος επένδυσης.
Οικονομοτεχνική μελέτη από την οποία θα προκύπτει η βιωσιμότητα της επιχείρησης.
Μετά από  σχετική ερώτηση που του υπεβλήθη ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Τσαβαρής δήλωσε:
Ένα ακόμα μεγάλο βήμα στην κατεύθυνση της δημιουργίας των αναγκαίων υποδομών για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Σαλαμίνας είναι γεγονός. Θέλω δημόσια να ευχαριστήσω τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΕΣΦΑ Δρ. Γ. Παπαρσένου για την άμεση αποδοχή του αιτήματός μας δρομολόγηση των διαδικασιών που στοχεύουν στην  επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην Σαλαμίνα.
Είμαι σίγουρος ότι τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από την μελέτη σκοπιμότητας θα δώσουν μια τεράστια ώθηση στην υλοποίηση αυτού του στόχου που αποτελεί όραμα του λαού της Σαλαμίνας.
Με τέτοιες εξελίξεις μας δίνουν κουράγιο και ψυχική δύναμη για να συνεχίσουμε την δυναμική πορεία για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Σαλαμίνας που για μας αποτελεί  κυρίαρχο και αδιαπραγμάτευτο στόχο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: