Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012

Εκτεθειμένος ο κ. Τσαβαρής με την ακύρωση της Συμπληρωματικής


  
Βούλιαξε τελικά στα θολά νερά η συμπληρωματική σύμβαση των 7,5 εκατομμυρίων €, εξ αιτίας της άφρονος εμμονής του Δημάρχου κ. Τσαβαρή και της Δημοτικής Αρχής. Σε όλους τους βαθμούς κρίσης το Ελεγκτικό Συνέδριο απέρριψε ομόφωνα την εκτέλεσή της. Εμείς βέβαια στη σχετική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο είχαμε προβλέψει το αποτέλεσμα, τονίζοντας ότι κανένα σημείο της αιτιολόγησης που τη συνόδευε, δεν έπειθε για την έγκρισή της, όπως φαίνεται στα συμπεράσματα της απόφασης: ΕΔΩ.....
Η όλη πορεία που ακολούθησε ο κ. Τσαβαρής, από την αρχή μέχρι τη τελική αποτυχία  και η πολιτική αλαζονεία που επέδειξε, είναι ίδιον του χαρακτήρα του. Τέτοιες όμως συμπεριφορές αποβαίνουν σε βάρος των συμφερόντων του Δήμου και κατ’ επέκταση των δημοτών. Δεν έχει κανένα δικαίωμα, ούτε τον εξουσιοδότησε κανείς, με τις αποτυχημένες ενέργειές του, να παίζει με την τύχη του τόπου, πολύ δε περισσότερο όταν οι ενέργειες αυτές, άπτονται θεμάτων της υγείας, της ποιότητας ζωής και της αξιοπρέπειας των κατοίκων του νησιού μας. Θέλω να τονίσω στον κ. Τσαβαρή, ότι είναι γελασμένος, αν νομίζει ότι οι συμπατριώτες μας εγκρίνουν τέτοιες συμπεριφορές.
Επανειλημμένα έχω επικαλεστεί την ευαισθησία, την κρίση,  τη λογική,  αλλά και την ευθύνη  των συμβούλων της πλειοψηφίας, σε άνομες εισηγήσεις του Δημάρχου, διότι είναι οι μόνοι που μπορούν να βάλουν φραγμό, με την ψήφο τους, στον πολιτικό κατήφορο. Εύχομαι το ρητό « ουδέν κακό αμιγές καλού» να τύχει εφαρμογής, ώστε μετά την  περιπέτεια της συμπληρωματικής σύμβασης να αναλάβουν πραγματικά την  πολιτική ευθύνη που τους αναλογεί και όχι να παραμείνουν στο ρόλο του κομπάρσου.

                                                            Σπύρος Σοφράς
                                                Υποψήφιος Δήμαρχος Σαλαμίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια: