Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012


ΠΕΜΠΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 07.00 Μ.Μ.

               στην αίθουσα DEAL

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΤΡΟΜΟΥ

 

ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ: ΟΙ ΣΚΙΕΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ 

ΥΠΟΘΕΣΗ

Καταχθόνιος, αιμοπότης, ψυχοφάγος, νυχτοβάτης, είναι λίγα από τα πολλά ονόματα που έχουν δοθεί στους γνωστούς σε όλους μας βρικόλακες ή βαμπίρ.
Η λογοτεχνία, ο κινηματογράφος, και η ποίηση έχουν ασχοληθεί με το είδος τους προσφέροντας πολύ καλά δείγματα. Για κάποιους, ο βρικόλακας, είναι ο απόλυτος κυρίαρχος της νύχτας και για άλλους ένας ακόμη δαίμονας.
Βαμπίρ; Τι είναι αυτό;
Ο βάμπιρας (όπως αποκαλείται σε πολλές ελληνικές περιοχές) είναι ένα ανίερο δαιμονικό ον που ακροβατεί μεταξύ ζωής και θανάτου σε μία λανθάνουσα μορφή ύπαρξης και για να επιβιώσει είναι υποχρεωμένος να τρέφεται με τη ζωτική ενέργεια των ζωντανών, η οποία μπορεί να έχει τη μορφή του αίματος, του φόβου ή ακόμα και της ψυχής του υποψηφίου θύματος. Δεν έχει ψυχή άρα δεν έχει και είδωλο στον καθρέφτη, καθώς όπως θεωρείται, σε κάποιες παραδόσεις, ο καθρέπτης αντικατοπτρίζει, εκτός από την εικόνα, και τη ψυχή του ατόμου που καθρεπτίζεται μέσα σε αυτόν. Μισεί το φως της μέρας, γι’ αυτό, κατά τη διάρκεια της, κρύβεται (κοιμάται) στο φέρετρό του ή σε κάποια βαθιά σπηλιά (ή γενικά σε κάποιο πολύ σκοτεινό μέρος) και εμφανίζεται μόνο τη νύχτα για να τραφεί και να τρομάξει τους ζωντανούς.
Τρόποι αντιμετώπισης υπάρχουν;

Ο ήλιος, η φωτιά, ο αγιασμός, ο σταυρός, το σκόρδο και ένα ξύλινο παλούκι είναι τα ιδανικά όπλα για να εξοντωθεί ένας βρικόλακας.
Τα βαμπίρ θεωρούνται διαβολικά, δαιμονικά όντα, επομένως, οτιδήποτε ευλογημένο από τον Θεό είναι επικίνδυνο. Η επαφή τους με τον αγιασμό ή τον σταυρό μπορεί να τους αποδυναμώσει και να τους προκαλέσει σοβαρά εγκαύματα, όπως και η έκθεσή τους στον ήλιο, μπορεί να τους κάνει στάχτη. Επίσης, για έναν περίεργο λόγω, η μυρωδιά του σκόρδου φαίνεται να τους απωθεί.
Αλλά για να εξοντωθεί αποτελεσματικά ο βρικόλακας, θα πρέπει να βρεθεί η κρυψώνα του και, την ώρα που κοιμάται, να του καρφωθεί στη καρδιά ένα ξύλινο παλούκι. Ένας άλλος, εξίσου αποτελεσματικός, τρόπος είναι να τον κάψουν, καθώς η φωτιά, θεωρείται, ότι εξαγνίζει οτιδήποτε αγγίξει.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: