Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

ΝΤΑΜΑΡΙ: Παρέμβαση κας Νάννου στην Απόφαση Διακοπής ρεύματος στα «ΑΓΓΕΛΟΥ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΑΕ.»

Αξιότιμε κε Αντιπεριφερειάρχη,
Όμως φρονώ ότι η απόφαση αυτή, όπως έχει διατυπωθεί, δεν πρόκειται να επιφέρει το προσδοκώμενο από το νόμο αποτέλεσμα, διότι η έννοια της ‘εγκατάστασης’ έχει παραφρασθεί από την Υπηρεσία σας. Έχει δε  αποτυπωθεί στην εν λόγω Απόφαση κατά τέτοιο τρόπο που δημιουργεί ανυπέρβλητο κώλυμα στη ΔΕΗ αφού δεν μπορεί να επέμβει στην εσωτερική λειτουργία της επιχείρησης (άρθρο 2 ν.4483/65 όπως ισχύει), με συνέπεια να καθίσταται ανεφάρμοστο το εκ του νόμου έσχατο διοικητικό μέτρο επιβολής της έννομης τάξης, για χάρη της οποίας εκδώσατε και την Απόφαση.
Η απόφασή σας (αρ. πρωτ. 553 / 2-4-2013 πατήστε ΕΔΩ) η οποία επιβάλλει την διακοπή ρεύματος στο σπαστηροτριβείο της εταιρείας ΑΓΓΕΛΟΥ ΛΑΤΟΜΕΙΑ  ΑΕ στο νταμάρι του Μπατσί, και η οποία κατέστη αναπόφευκτη εξαιτίας της συνεχιζόμενης αυθαιρεσίας του Εκμεταλλευτή, ήταν πλήρως δικαιολογημένη και επιβεβλημένη αφού το μέτρο της σφράγισης αποδείχτηκε ανεπαρκές και ατελέσφορο....
Στο άρθρο 16 παρ.2 ν.1428/84 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, ορίζεται: «…..ζητείται από τη ΔΕΗ η διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της συγκεκριμένης εγκατάστασης. Η ΔΕΗ υποχρεούται να συμμορφωθεί χωρίς καθυστέρηση».
Αναμφίβολα, με τη φράση ‘συγκεκριμένη εγκατάσταση’ ο νομοθέτης δεν εννοεί την διακοπή της ηλεκτροδότησης ενός συγκεκριμένου μηχανήματος όπως εσφαλμένα διατυπώνεται στην Απόφαση,  αλλά της ηλεκτρικής εγκατάστασης η οποία κατά νόμο είναι μία και καλύπτει το σύνολο των αναγκών της ηλεκτροδοτούμενης επιχείρησης.
Τούτο συνάγεται και από τους Γενικούς Ορισμούς που αναφέρονται στο άρθρο 2 του Κ.Μ.Λ.Ε. (ΦΕΚ 1227Β’΄/2011) , όπου ορίζεται ότι: «Εγκατάσταση, είναι ο συνδυασμός μηχανημάτων ή και δικτύων που λειτουργούν μόνιμα τοποθετημένα, καθώς και η δομική κατασκευή που χρησιμοποιείται για τη στέγαση ή τοποθέτηση μηχανημάτων ή δικτύων ή οργάνων ή εργαλείων ή βοηθητικού εξοπλισμού ή υλικών κλπ»
Κατ΄ακολουθία των ανωτέρω, πιστεύω ότι η εν λόγω Απόφαση θα πρέπει να επαναδιατυπωθεί με σαφήνεια που να συνάδει με το πνεύμα και το γράμμα του νόμου, δηλ. να ζητηθεί από τη ΔΕΗ η διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος (όλης) της εγκατάστασης της ηλεκτροδοτούμενης επιχείρησης.
Μόνο έτσι θα επιβληθεί η έννομη τάξη και το κράτος δικαίου, θα σταματήσει η ασυδοσία και ο εμπαιγμός, θα απαλλαχθεί η τοπική κοινωνία από τις σκόνες, τα αιωρούμενα σωματίδια και τις εκατοντάδες νταλίκες που διακινούνται νυχθημερόν μέσα από το κέντρο της πόλης, μόνο έτσι θα περιορισθεί και το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στο κορμί του νησιού μας.
Με τιμή
Σαλαμίνα 30/4/2013
Ισιδώρα Νάννου
Υποψ. Δήμαρχος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΗΜΕΡΑ Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ (4-5-2013) Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ κ.ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΒΑΡΗΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ EXTRA CHANNEL ΣΤΟ " ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΌ" ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ "Ε" ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ. ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ.