Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Επέκταση Ναυπηγείου Σπανόπουλου. Απλή γλύστρα …..αποκαλεί την επιχωμάτωση 11 στρεμμ. Θάλασσας, ο κ.Τσαβαρής

 


Αμέσως, μετά την ενημέρωση από τον PERIVOS στις 26/2, ότι ο Υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού με την από 3/2/2014 Απόφασή του έκανε δεκτή την αίτηση θεραπείας της εταιρείας “Νέα Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε”...
(Σπανόπουλου) για την επέκταση του ναυπηγείου, σήμανε συναγερμός.

   Η δημοτική αρχή όλο αυτό το διάστημα ποιούσε την νήσσαν, προφανώς διότι δεν ήθελε να το αναδείξει. Τούτο τεκμαίρεται και από το γεγονός ότι 3 συνεδριάσεις του ΔΣ έλαβαν χώρα από τις 3/2 που βγήκε η απόφαση του ΥΠΠΟΑ και σε καμία δεν συζητήθηκε. Μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι δεν ήταν ενήμερη.
Στις 28/2 συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς πάλι το σοβαρό αυτό θέμα να περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη.
Εκεί, υπό την πίεση των γεγονότων, αναγκάζεται η δημ. Αρχή να φέρει το θέμα προς συζήτηση με τη μορφή του κατεπείγοντος, κομπάζοντας μάλιστα ότι «είχαν καταλάβει ότι θα το έφερνα εγώ προς συζήτηση, και μου την έφεραν».  
Αυτό τους ενδιέφερε και όχι αυτό καθ΄ αυτό το πρόβλημα.
Πολύ φοβάμαι ότι εάν δεν είχα πάει στο Συμβούλιο, δεν θα το συζητούσαν καν.
Εκεί έχει φτάσει το πολιτικό τους επίπεδο αφενός και το ενδιαφέρον τους για τον τόπο αφετέρου.
Η θέση του Δημάρχου ότι δέχεται να προβεί σε ένδικα μέσα, μολονότι δεν θεωρεί σοβαρό θέμα την επέκταση αφού στην ουσία πρόκειται για μια απλή γλύστρα, νομίζω ότι τα λέει όλα. Έτσι εξηγείται και η απραξία του όλο αυτό το διάστημα.
Την κατασκευή κρηπιδότοιχων αριστερά και δεξιά και την επιχωμάτωση της θάλασσας κατά 11.260 τ.μ., ο κ.Τσαβαρής την αποκαλεί απλή γλύστρα.
Έτσι του είπανε, αυτά λέει. Πιθανώς και να του αποκρύψανε ότι τέτοιες τεραστίων διαστάσεων ‘γλύστρες’ δεν έχουν άλλο σκοπό παρά την ανέλκυση των προς διάλυση μεγάλου τονάζ σαπιοκάραβων.
    Είναι λοιπόν ηλίου φαεινότερο ότι η επέκταση αυτή, δεν έχει να κάνει με το ναυπηγείο, αλλά με το διαλυτήριο σαπιοκάραβων.   Ούτε χρόνος δεν πέρασε από τότε που η εταιρεία υπέβαλε προς έγκριση τη Μελέτη Περιβ/κών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) για την προσθήκη δραστηριότητας διάλυσης πλοίων.
    Στην συνεδρίαση της 9/4/2013 του Περιφερειακού Συμβουλίου όπου συζητήθηκε η Γνωμοδότηση της ως άνω Μ.Π.Ε., παρέστην κι έκανα προσωπική παρέμβαση
ζητώντας από το Σώμα την απόρριψή της για λόγους ουσιαστικούς και όχι απλά τυπικούς (φάκελος ελλιπής – μη αποτύπωση κύριων εγκαταστάσεων) όπως είχε εισηγηθεί ο Περ. Σύμβουλος κ. Προμπονάς. Τελικά το Π.Σ. γνωμοδότησε ΑΡΝΗΤΙΚΑ σύμφωνα όμως με την εισήγηση. Αυτό είναι ένα σημείο που πρέπει να προσεχθεί.
     Διαλυτήρια πλοίων δεν υπάρχουν πουθενά στο κόσμο παρά μόνο σε χώρες που στερούνται περιβαλλοντικής ευαισθησίας όπως Ινδία, Πακιστάν και Μπαγκλαντές.
Και τούτο διότι τα γερασμένα σκαριά, κουβαλούν μέσα τους άκρως τοξικές κι επικίνδυνες για την υγεία των ανθρώπων ουσίες, όπως ο αμίαντος, ο μόλυβδος, το κάδμιο, τα κλοφέν και οι οργανικές ενώσεις του κασσίτερου, του γνωστού ΤΒΤ που μέσω της τροφικής αλυσίδας καθίσταται και θανατηφόρο.
Αν λοιπόν αφήσουμε να λειτουργήσει η εταιρεία ως διαλυτήριο πλοίων, τότε όχι μόνο οι κάτοικοι του Καματερού αλλά και όλης της Σαλαμίνας θα πρέπει να μετοικήσουμε σε άλλο τόπο μακρινό, γιατί ο καρκίνος θα μας θερίζει πολύ πριν γεράσουμε.
Η επέκταση της εταιρείας δεν περιορίζεται μόνο προς τη μεριά της θάλασσας αλλά στρέφεται και προς την ξηρά. Είναι προφανές ότι οι επιχωματώσεις και οι νέες κατασκευές τόσο στη θαλάσσια όσο και στη χερσαία περιοχή θα προκαλέσουν περαιτέρω αλλοίωση της φυσιογνωμίας του φυσικού και αρχαιολογικού χώρου και κατά τούτο είναι ανεπίτρεπτο και απορριπτέο.
Συμμεριζόμενη την εκπεφρασμένη άποψη του νομικού συμβούλου κ. Παπανικολάου για ενημέρωση του κόσμου ο οποίος θα χρειαστεί την ημέρα της εκδίκασης στο ΣτΕ, και προκειμένου να ληφθεί ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση πρότεινα να συμπληρωθεί η πρόταση της δημοτικής αρχής ( αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ μαζί με αίτηση αναστολής εκτέλεσής της) με την έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας κατά της συγκεκριμένης εταιρείας για τις επαναλαμβανόμενες επιζήμιες για τον τόπο μας επεκτατικές βλέψεις της όσον αφορά τα όρια και τη δραστηριότητά της, ψήφισμα το οποίο να υπογραφεί από κατοίκους και φορείς αφού ενημερωθούν από το Δήμο.
Δυστυχώς, ο Δήμαρχος δεν την έκανε δεκτή και δεν καταλαβαίνω το γιατί.
Ίσως να μην έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος του προβλήματος.
Σε ότι με αφορά, καταγγέλλω απερίφραστα την όποια επέκταση δραστηριότητας και ορίων της  “Νέα Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε” (Σπανόπουλου)  η οποία οφείλει και πρέπει να απομακρυνθεί από τη συγκεκριμένη περιοχή και να μετεγκατασταθεί σε άλλη περιοχή εκτός νησιού σε εφαρμογή της αρ.161/2012 απόφασης ΔΣ.
Προσβλέποντας στην συνεργασία όλων των υγιών δυνάμεων του τόπου, ευελπιστώ ότι η συγκεκριμένη περίπτωση θα έχει αίσιο τέλος για το καλό όλων μας.
Σαλαμίνα 6/3/2014
Ρούλα Νάννου
Υποψ. Δήμαρχος Σαλαμίνας

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΑΝΑΤΡΟΠΕΑ ΠΟΣΑ ΣΟΥ ΕΧΩΣΕ Ο ΤΣΑΒΑΡΗΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΕΒΡΙΖΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΓΛΥΦΗΣ ΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΑΣΕ ΤΗΝ ΦΑΤΣΑ ΤΟΥ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΕΜΑΘΕΣ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΛΗΜΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΣΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΒΑΛΕ ΜΥΑΛΟ ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΕΧΕΣΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟ SIDE TO ΔΙΚΟ ΣΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Η ΙΔΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΠΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑ ....ΠΕΟΣ ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ.
ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΞΙΟΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕ . ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΧΑΝ ΕΚΤΕΘΕΙ ΣΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ,ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ,ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΞΟΔΑ,ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΕΙΧΑΝ ΒΓΑΛΕΙ ΟΝΟΜΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ.
ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΔΡΕΜΑΤΑ ΚΥΡΙΑ ΡΟΥΛΟΜΙΝΑ.

Ανώνυμος είπε...

Να ΦΥΓΕΤΕ να ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ ????????????????????????????/

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΕΤΕ ΧΑΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ.ΚΑΙ ΠΑΤΕ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΕΠΙ ΚΑΝΑ ---------ΠΕΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΖΑΒΑΡΗΣ ΠΕΡΝΑ ΤΡΕΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΛΑΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΥΜΕΝΟ ΓΑΛΑ.....

Ανώνυμος είπε...

Αρνήθηκαν τη δημοσίευσή τους πολλοί Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι!
Στη δημοσίευση των "πόθεν έσχες" των δημάρχων και αντιδημάρχων των 100 μεγαλύτερων δήμων της χώρας προχώρησε η «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς».
Αναζητήστε με όνομα ή επώνυμο ή δήμο
Επισκόπηση Κατάσταση Δήλωση Έτος Δήλωσης Επώνυμο Όνομα Δήμος Ιδιότητα
Επισκόπηση Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση 2013 ΤΖΑΒΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Επισκόπηση Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση 2012 ΤΖΑΒΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Επισκόπηση Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση 2011 ΤΖΑΒΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ…..
ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ….




Κυκλοφορεί ανάμεσά μας!!!!!
Έχει κάνει πολλά και έχει πει ακόμη περισσότερα…!!!
Καθ’ όλη τη διάρκεια της τετραετίας κινείται αθόρυβα και νομίζει πως πίσω από την ανωνυμία του μπορεί να διασύρει προσωπικότητες. Η μοχθηρή κακία του πηγάζει από την αφραγκία του και τον έχει κάνει για δέσιμο, έχει ξεπέσει τόσο πολύ σαν καμένο χαρτί.
Ήλθαν και πάλι εκλογές και βγήκε από το καβούκι του…
Μόνιμη του ατάκα «ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΔΟΥΝ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ…» αμοιβή του για αυτό είναι ……….€ από τον εκάστοτε που θα του τα δώσει και θα του αγοράσει την τιποτένια συνείδησή του..!! Μπορείς να τον πεις και σύγχρονο ΙΟΥΔΑ για 30 αργύρια, στην προκειμένη περίπτωση ……..€.
Έχει ένα μαύρο αυτοκίνητο και συνήθισε εδώ και πολλά χρόνια να μηδενίζει ανθρώπους και να προκαλεί λεκτικό πανικό με υβρίσεις και συκοφαντίες… ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΣ…..
Συγχαρητήρια σε εκείνους που υποτάσσονται στην φοβέρα που τους ασκεί και τον πληρώνουν….
Σαφώς το ανθρωπάκι έχει και επιτελείο όμοιο του.

«ΟΜΑΔΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΩΝ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.»

ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ…

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ. ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ

ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΤΣΟΝΤΑΡΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΧΑΡΤΙΚΑ , ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ,ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΙ ΠΑΡΑ ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΗΚΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΛΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΑΛΑΜΙΝΙΟΣ ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΟΝ ΜΑΣ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΥΤΑΜΑΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΤΡΕΧΑΝΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΤΡΑΓΕ ΤΑ ΛΑΔΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ; Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ; ΤΑ ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ;Η ΑΝΤΙΠΟΛΗΤΕΥΣΗ ΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ; ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕ ΗΔΗ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΧΥΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΛΑΙΜΕ ΟΛΟΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΥΜΕΝΟ ΓΑΛΑ. ΦΕΚ 68/8-3-2013 ΘΕΜΑ ΤΡΙΤΟ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΤΙ ΜΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΗΡΘΕ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΔΩ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕ;
ΚΑΛΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΗΡΘΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΔΩ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕ;
ΚΑΛΑ ΤΙ ΜΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΝ Η ΡΟΥΛΑ ΚΑΙ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΕΠΑΝΩ ΠΡΟΧΘΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΖΗΤΑΓΑΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ; ΤΙ ΜΟΥ ΛΕΣ ΚΑΛΕ;................................. ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ?

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΤΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΕ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ .ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.
Ο ΕΝΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΑΝΑ ΠΕΟΣ Ο ΑΛΛΟΣ ΣΤΟ ΣΑΛΑΜΙΣ ΣΟΛ Ο ΑΛΛΟΣ ΣΤΟ ΚΥΧΡΕΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ; ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΥΗΝ ΣΗΜΑΙΑ;

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΟΝΙΑ, ΜΗΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΑΦΕΡΩΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΙΑ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΜΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΟΥ ΘΥΜΗΖΕΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΤΑΜΑΡΙΟΥ,ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΝ ΝΤΑΜΑΡΙΖΗ (ΑΓΓΕΛΟΥ) ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΑ .ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΕΚΤΑΣΗ ΤΟ ΦΕΚ 68/8-03-2013 ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΙΝ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΕΚΑΝΕ ΑΛΛΟΥΣ ΕΞΗ ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΒΓΕΙ .ΠΕΡΙΠΟΥ ΔΗΛ. ΕΝΑΜΙΣΗ ΧΡΟΝΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ.ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ .ΟΠΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΠΑΖΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΣΑΒΑΡΗ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΜΠΛΟΚ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΕ ΟΤΙΜ ΕΤΣΙ ΠΕΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΔΙΟΤΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΣΤΟ ΜΠΛΟ ΣΟΥ ΑΡΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ .ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΣΒΗΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΙΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ .ΕΝΩ ΕΤΣΙ ΣΑΝ ΑΓΝΩΣΤΟΣ,ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ,ΟΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΕΦΕΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΘΗΝΗ,
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Ο ΑΠΙΑΣΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΣ ΤΗΝ ΕΦΕΡΕ .
ΑΦΗΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς για την κυρία Νάννου και τα γνωστά εξαπτέρυγά της, το πόρισμα αποτυπώνει με απόλυτη σαφήνεια ότι ο Δήμος Σαλαμίνας προέβη σε όλες τις ενέργειες που προβλέπονταν από το νόμο (άρθρο 19, παρ.1, του Ν.1428/1984 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 15 του Ν.2115/1993) ώστε να διασφαλίσει ακόμα και το τελευταίο ευρώ από τα οφειλόμενα της εταιρίας και φυσικά να αντιταχθεί σε παράλογες απαιτήσεις της.


Προς απόδειξη των ανωτέρω σας παραθέτουμε το εξής σημείο από το πόρισμα των Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης όπου αποδεικνύεται η στάση του Δήμου για την επιβεβαίωση των ανωτέρω:

“Το οικονομικό έτος 2010, εισπράχθηκε το ποσό των 16.682,45 ευρώ (Ιανουάριος 2010) σύμφωνα με το υπ’ αρ. 5173/864/08-03-2010 διπλότυπο είσπραξης. Έκτοτε, σύμφωνα με το Δήμο Σαλαμίνας δεν αποδόθηκε το νόμιμο τέλος. Κατόπιν τούτου ο Δήμος Σαλαμίνας, μετά και από την ανεύρεση των κατατιθέμενων περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ της εταιρίας από τη ΔΟΥ Σαλαμίνας, απέστειλε προς την εταιρία, το υπ’ αρ. 5437/15-03-2011 έγγραφο, με το οποίο την ενημέρωνε για τις οφειλές της προς το Δήμο Σαλαμίνας. Σε απάντηση, η εταιρία δεν προσκόμισε τα αιτούμενα στοιχεία, αλλά τις οφειλές των τότε (προ εφαρμογής του σχεδίου Καλλικράτης) Δήμων, της νήσου Σαλαμίνας (Σαλαμίνας και Αμπελακίων) και μετέπειτα του Δήμου Σαλαμίνας, σχετικές με την προμήθεια υλικών από το λατομείο, για την κατασκευή έργων. Σύμφωνα με το Δήμο Σαλαμίνας οι απαιτήσεις της επιχείρησης έναντι του, αφορούν σε προμήθειες λατομικού υλικού και έτοιμου σκυροδέματος οι οποίες πραγματοποιήθηκαν χωρίς να τηρηθούν οι κατά νόμο διαδικασίες σχετικές με τις προμήθειες υλικών εκ μέρους των Δημοτικών Αρχών”.

Όπως λοιπόν κάθε αναγνώστης αντιλαμβάνεται, η σημερινή Δημοτική Αρχή αρνήθηκε να συμψηφίσει τις οφειλές του τέλους (5%) εξόρυξης της εταιρίας προς το Δήμο έναντι των απαιτήσεων της εταιρίας για παροχή λατομικών υλικών, χωρίς την από το νόμο προβλεπόμενη διαδικασία διεξαγωγής προμήθειας για τα εν λόγω υλικά το έτος 2010.

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι όλη αυτή η λάσπη που κάποιοι πετούν στον ανεμιστήρα τα τελευταία 3 χρόνια σχετικά με τη στάση και συμπεριφορά μας έναντι της λατομικής εταιρίας, δυστυχώς γι’ αυτούς το ίδιο υλικό φτιάχνει τώρα τα πορτρέτα τους εκθέτοντάς τους ανεπανόρθωτα…

Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε την κατακλείδα του πορίσματος του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης προκειμένου και ο κάθε δύσπιστος κάτοικος να γίνει κοινωνός της αλήθειας:

“Ο Δήμος Σαλαμίνας προέβη στις ενέργειες αρμοδιότητάς του, ώστε να βεβαιωθούν στην αρμόδια ΔΟΥ τα χρηματικά ποσά που οφείλονται από το ειδικό τέλος 5% στην τιμή πωλήσεως των λατομικών προϊόντων επί αυτοκινήτου στον χώρο του λατομείου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 19, παρ.1 του Ν.1428/1984, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 15 του Ν. 2115/1993”.