Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις ….. επιβεβαιώνεται η άνευ όρων παράδοση του Δήμου στη ΔΕΣΦΑ.



Το ξεπούλημα του Δήμου δεν έχει τελειωμό………
Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών στο συμφωνητικό συνεργασίας με τη ΔΕΣΦΑ, ξέρετε αυτό που ανακοίνωνε ο κ.Τσαβαρής ότι τάχατες έρχεται στη Σαλαμίνα το φυσικό αέριο εξαπατώντας τον κόσμο,  και να που η …
συνεργασία παίρνει σάρκα και οστά.
Εγώ νόμιζα ότι ο επαίσχυντος όρος για την εκ των προτέρων και χωρίς επιφυλάξεις συναίνεση του Δήμου στις όποιες επεκτατικές βλέψεις της πουλημένης στην Αζέρικη εταιρεία Socar ΔΕΣΦΑ αφορούσε μόνο το αύριο και το μεθαύριο, εδώ όμως αφορά και το χθες και το προχθές. Πλήρης παράδοση. Πού πάει επιτέλους αυτός ο τόπος;  
    Αύριο 6/3 η Δημοτική Αρχή εισάγει στο Δημ.Συμβούλιο το αίτημα της ΔΕΣΦΑ για ακύρωση της αρ.355/2013 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο στις 25/10/2013 είχε ΟΜΟΦΩΝΑ γνωμοδοτήσει ΑΡΝΗΤΙΚΑ στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την επέκταση των κρυογενικών εγκαταστάσεων του Σταθμού Υ.Φ.Α. στη Ρεβυθούσα.
   Στοιχεία καινούργια για την επανεξέταση της ΜΠΕ που ζητάει η ΔΕΣΦΑ δεν υπάρχουν και η εισήγηση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος για το θέμα είναι ακριβώς η ίδια με την προηγούμενη. Αφού λοιπόν δεν άλλαξε απολύτως τίποτα, με ποιο ηθικό ανάστημα οι συνάδελφοι της πλειοψηφίας θα πούνε τώρα ΝΑΙ, ενώ πρίν 4 μήνες είπαν όλοι ΟΧΙ; Θα σκύψουν για μια ακόμα φορά το κεφάλι; Και ο τόπος που ζούμε, το περιβάλλον μας, η ζωή μας, τα παιδιά μας, δεν τα σκέφτονται;
   Το επιχείρημα της ΔΕΣΦΑ ότι « η επέκταση της εγκατάστασης επιφέρει σημαντικά περιβαλλοντικά και κοινωνικοοικονομικά οφέλη σε εθνικό επίπεδο» είναι ακόμη ένας λόγος για τους Συμβούλους της πλειοψηφίας να μη πάρουν πίσω την υπογραφή τους.
Δεν μπορεί και δεν πρέπει να δεχτούμε η Σαλαμίνα να γίνει η Ιφιγένεια της Ελλάδας.
Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να ζητάει να θυσιάσουμε τα δικά μας παιδιά για να ζήσουνε τα δικά τους σε υγιές και ασφαλές περιβάλλον. Πρέπει να τηρηθεί η αρχή της αναλογικότητας. Η επιβάρυνση του περιβάλλοντος, εάν τούτη είναι αναγκαία για την επιβίωσή μας ως κράτος, πρέπει να κατανεμηθεί εξ ίσου και όχι στις πλάτες μιας και μόνο περιοχής, της δικής μας.  
    Αύριο το βράδυ αγαπητοί μου συμπολίτες, έχετε 2 επιλογές.
Η πρώτη είναι να παραστείτε στην αίθουσα του Flammingo για την πολλά υποσχόμενη για τα έργα και τις ημέρες του κ.Τσαβαρή συνέντευξη του εξ απορρήτων στενότατου συνεργάτη του και πρώην Αντιδημάρχου Έργων κ.Αστράκου,  και η δεύτερη επιλογή σας είναι να παρακολουθήσετε την ίδια ακριβώς ώρα (τι σύμπτωση ??) στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου την παράσταση του θιάσου της πλειοψηφίας « Ο κόκορας που μεταλλάχθηκε σε …κότα » σε σκηνοθεσία και διασκευή του Διευθύνοντα Συμβούλου της Socar, ενώ στο κλείσιμο της παράστασης θα ακουστεί το κομμάτι του Δ. Σαββόπουλου «Ας κρατήσουν οι Χοροί».
   Εγώ προσωπικά, επειδή το ίδιο έργο έχει παιχθεί πολλές φορές σε άλλη διασκευή (νταμάρι Αγγέλου, ιχθυοτροφεία, ναυπηγεία-διαλυτήρια πλοίων, νταμάρι Τούρλας κ.ά.) και θα ξαναπαιχθεί στο μέλλον,  θα σας συνιστούσα να επιλέξετε την πρώτη.
Εάν όμως, παρ΄ ελπίδα, προτιμήσετε την παράσταση, να ξέρετε ότι εκεί ‘δεν δικαιούστε για να ομειλείτε’ και απαγορεύεται να αμφισβητήσετε τον παραγωγό της.  Κι αν ακόμα κάποιος  τολμήσει και κάνει κριτική για την παράσταση, κανείς δεν θα σας ακούσει γιατί πριν μπουν οι παράγοντες μέσα, περνούν από έλεγχο...ωτοασπίδας.  Άσε δε που σου κλείνουνε και το μικρόφωνο όταν τους λες ότι ο γάϊδαρος δεν πετάει, φοβούμενοι μήπως και….. ξυπνήσει κανένας από το λήθαργο και τους προγκήξει γιατί του χαλάσανε τον …. ύπνο !!!
Πάντως, καλού κακού βγάλτε και κανένα εισιτήριο γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Μπορεί να ξαναμπουκάρει το ΣΔΟΕ στο Δημαρχείο και ποιος σας ….σώνει !!!.

Σαλαμίνα 5/3/2014

                                                                                     Ρούλα Νάννου
Υποψήφια Δήμαρχος Σαλαμίνας

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτή τη δήμαρχο καλούμαστε να ψηφίσουμε κυρίες και κύριοι ….διαβάστε και φρίξτε
“Παρακαλώ για την ανάρτηση του επισυναπτόμενου προς ενημέρωση των αναγνωστών σας. Θα παρακαλούσα να αντικαταστήσετε την photo με την επισυναπτόμενη που είναι πρόσφατη....μολονότι μου φορτώνει χρόνια. Ευχαριστώ για την κατανόηση

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΥΡΙΑ ΝΑΝΝΟΥ ,ΝΑ ΤΑ ΠΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ; Η; ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ,ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΤΗΣ ΜΠΑΙΝΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΚΛΑΜΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΚΑΝΕΙ ,ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙ. ΕΔΩ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.

Απάντηση

Ανώνυμος6/3/14 10:08
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΥΡΙΑ ΝΑΝΝΟΥ .Η ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΚΑΛΑ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΝΑ ΣΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ.ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΤΑ ΚΛΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙΣ.ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ;

Ανώνυμος είπε...

Η ΝΑΝΝΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΟΛΟNI ΠΟΤΕ ΠΑΝΤΑ ΕΧΕΙ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΣΘΕΝΑΡΗ ΘΕΛΗΣΗ ΡΕ ΤΙΚΙ ΤΑΚΑ