Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Τα χάλια που άφησαν οι πρώην στο δήμο Σαλαμίνας

Τα χρέη του Δήμου Σαλαμίνας

Ποσά – μαμούθ πολλών εκατομμυρίων ευρώ χρωστούν οι δήμοι της χώρας, σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία των μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων τους που κατατέθηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Μόνο προς τις τράπεζες και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων τα χρέη όλων των δήμων της χώρας φθάνουν στο 1 δις, 750 εκατ. ευρώ ενώ τα υπόλοιπα χρέη τους (δάνεια δημοτικών επιχειρήσεων, χρέη δήμων προς ασφαλιστικά ταμεία από φόρους και χρέη - οφειλές  προς κατασκευαστές και προμηθευτές), σύμφωνα με εκτιμήσεις έμπειρων στελεχών της αυτοδιοίκησης ξεπερνούν το 1δις, 300 εκατ. ευρώ!...
 Όσον αφορά τον Δήμο Σαλαμίνας σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία τα χρέη του ανέρχονται σε 10.119.354€ μακροπρόθεσμα χρέη και 15.772.091€ σε βραχυπρόθεσμα. Παρήγορο είναι ότι δεν ανήκει στους δέκα δήμους με τα υψηλότερα χρέη σε αναλογία πληθυσμού (δείτε εδώ τον πίνακα), ούτε στους 10 δήμους με τα υψηλότερα χρέη.
Τα στοιχεία τηρούνται στη βάση δεδομένων του υπουργείου, η οποία ενημερώνεται με ευθύνη των ίδιων των δήμων και διαβιβάστηκαν στη Βουλή στις 23 Αυγούστου από τον υπουργό, προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Κ. Βελόπουλου σχετικά με τα χρέη των δήμων.
Για να δείτε τα αναλυτικά στοιχεία με τα χρέη των δήμων όλης της χώρας, πατήστε εδώ.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΝΝΑ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΣΧΕΤΗ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΣΟΥ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΟΤΙ ΜΕΙΛΑΕΙ ΓΙΑ 10 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 60 ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΦΤΗΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝΟΗΤΟΙ ΚΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ. ΣΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ 10.119.354 ΕΥΡΩ ΚΑΙ 15772.091 ΕΥΡΩ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. ΤΟΝ ΣΟΦΡΑ ΤΟΝ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ 45.000.000 ΕΥΡΩ; ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΧΡΕΗ ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΝΤΑΙ; ΜΗΠΩΣ ΕΞΗΓΕΙ Ο Κ. ΤΡΑΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ; ΤΟΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΩΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΚΟΜΑ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥ Κ. ΤΡΑΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ; ΔΗΜΑΡΧΕ ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

10.48 Δεν τους έχεις καταλάβει τόσα χρόνια ότι είναι αρχιλαμόγια του κερατά; Αλλά μην ανησυχείς όλα φόρα. 'Ολα μα όλα. Και θα δούμε τότε ποιος είναι ο αρχιλαμογιάρης και ο ψεύτης. Κάνε λίγη υπομονή ακόμα και ο κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του. Οι επιθεωρητές με τα Αμπελάκια τελειώνουν και τότε θα γελάσει κάθε πικραμένος.

Ανώνυμος είπε...

Απο τα 10 εως 60 η 45 εναι χρεη στους επαγγελματιες του Νησιου: Ουσσσσ απο δω ΛΑΜΟΓΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΝΝΑ ΜΟΥ ΤΑ 10 ΕΚΑΤ. ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΑ 15 ΕΚΑΤ. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΔΗΛ.25 ΕΚΑΤ.
ΜΕΧΡΙ ΤΑ 60 ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;
ΠΩΣ ΤΟ ΤΡΩΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΕΤΣΙ ΕΥΚΟΛΑ ΟΥΤΕ ΡΟΦΟΙ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ.
ΤΙ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΜΕΝΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΟΦΡΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΝΝΑ ΜΑΝΑΡΙ ΜΟΥ ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ