Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΚΟΜΑ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΣ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ







Ο υποψήφιος, κατά δήλωσή του, Δήμαρχος κ. Σπύρος Σοφράς συνεχίζει τον πόλεμο της λάσπης κατά του Δημάρχου Σαλαμίνας, αδιαφορώντας αν εκτίθεται με τα ψέματα που χρησιμοποιεί...


Κατ’ αρχήν με λύπη μου διαπιστώνω ότι ακόμα δεν έχει κατανοήσει ποια είναι η διαφορά στον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος των οφειλών του Δήμου προς την ΕΥΔΑΠ, από την σημερινή Δημοτική αρχή σε σχέση με την δική του επιλογή. Πράγματι ο κ. Σοφράς είχε επιλέξει το ξεπούλημα των Δημοτικών Δικτύων Ύδρευσης που το κόστος κατασκευής το είχαν πληρώσει οι κάτοικοι των αντίστοιχων περιοχών, ενέργεια για την οποία είχα εκφράσει την αντίθεσή μου. Σε αντίθεση με αυτή την πολιτική ξεπουλήματος, η σημερινή δημοτική αρχή έκανε μια συμφωνία με την ΕΥΔΑΠ, χωρίς καμία δέσμευση του Δήμου, στο τέλος μιας μεταβατικής περιόδου διάρκειας ενός έτους από την υπογραφή του προσυμφώνου, να μας παρουσιάσει πρόταση που θα περιλαμβάνει:

    Την τιμολογιακή πολιτική που θα εφαρμόσει η ΕΥΔΑΠ
    Το χρονικό διάστημα παραχώρησης του δικτύου και όχι πώλησης όπως ο κ. Σοφράς είχε ως επιλογή
    Τον αριθμό των εργαζόμενων του Δήμου που θα απασχοληθούν στην ΕΥΔΑΠ αναλαμβάνοντας το σύνολο των δαπανών τους και
    Τον διακανονισμό των οφειλών του Δήμου

Το Δημοτικό Συμβούλιο τότε και μόνο τότε θα κληθεί να αποφασίσει τελικά αν η πρόταση που θα μας υποβάλλει η ΕΥΔΑΠ εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Δήμου ή όχι και θα έχει την απόλυτη δυνατότητα να την αποδεχτεί ή να την απορρίψει χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως δέσμευση του Δήμου. Σε περίπτωση που απορρίψουμε την πρόταση της ΕΥΔΑΠ επόμενο είναι πως θα προχωρήσουμε σε συμφωνία σύμβασης ρύθμισης των οφειλών μας.

Μέχρι την υπογραφή ή όχι του προσυμφώνου εξασφαλίσαμε την απόλυτη προστασία του Δήμου από απειλούμενες κατασχέσεις από την ΕΥΔΑΠ. Από την αρχή της θητείας μας η ΕΥΔΑΠ συμφώνησε επίσης να μην πληρώνουμε τις μηνιαίες δόσεις των 60.000 ευρώ από συμφωνίες αποπληρωμής χρεών των προηγούμενων Δημοτικών αρχών, (Δήμων Σαλαμίνας και Αμπελακίων)όπως και την δαπάνη για τις τρέχουσες καταναλώσεις. Από την υπογραφή του προσυμφώνου ( Ιούλιος του 2012) και μέχρι το τέλος της μεταβατικής περιόδου αντί του συνόλου των μέσων μηνιαίων δαπανών ύδρευσης που ανέρχονται στο ποσό των 160.000 ευρώ και των 60.000 ευρώ από τις συμφωνίες αποπληρωμής των προηγούμενων Δημοτικών αρχών δηλ. σύνολο 220.000 ευρώ ο Δήμος θα πληρώνει ΜΟΝΟ 50.000 ευρώ ανά μήνα.

Η μόνη υποχρέωση που αναλάβαμε ήταν να υποβάλλουμε ΜΟΝΟ αίτηση στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τη σύναψη δανείου, προκειμένου να αποπληρωθούν τα οφειλόμενα ποσά στην ΕΥΔΑΠ.

Τώρα πώς μας χρεώνει ο κ. Σοφράς ότι αυξήσαμε το χρέος του Δήμου στην ΕΥΔΑΠ στους τελευταίους 18 μήνες που έχουμε την ευθύνη της Διοίκησης κατά 4,5 εκατ. ευρώ, μόνο η δική του μαθηματική δυνατότητα μπορεί να υπολογίσει. Μια απλή αριθμητική πράξη προσδιορίζει το ποσό αυτό στο ύψος των 2.880.000 ευρώ (160.000 ευρώ μέση μηνιαία κατανάλωση Χ18 μήνες) δεδομένου ότι το ποσό των 60.000 ευρώ αποτελεί οφειλή του παρελθόντος . Ο κ. Σοφράς, ύστερα από αυτή τη συμφωνία, με καταγγέλλει σαν επικίνδυνο για τα συμφέροντα του τόπου και τελείως ακατάλληλο να εκφράσω τα συμφέροντα του Δήμου….

 Το αφήνω στην κρίση σας…..

Στο σημείο αυτό δε, θέλω να σας θυμίσω ότι το 2009 ο κ. Σοφράς όχι μόνο δεν πέτυχε συμφωνία ρύθμισης των οφειλών του Δήμου προς την ΕΥΔΑΠ ΑΕ αλλά αντίθετα μετά από ατυχέστατους δικούς του προσωπικούς  χειρισμούς   η ΕΥΔΑΠ κάτεσχε από το ταμείο του Δήμου 3,5 εκ. ευρώ, χρήματα που υπήρχαν στο ταμείο του Δήμου για αποπληρωμή οφειλών του Δήμου στην τοπική αγορά.

Προκειμένου  όμως να υπάρχει αναλυτική εικόνα για την οικονομική κατάσταση του Δήμου καλό είναι ο κ. Σοφράς να μελετήσει προσεκτικά το δελτίο τύπου του Δήμου από τις αρχές Ιουνίου που απαντούσε σε αντίστοιχες απορίες της κας Νάννου , ίσως έτσι μπορέσει επιτέλους να καταλάβει.  

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ ΕΧΕΙΣ ΒΡΕΙ ΤΟ ΜΑΣΤΟΡΑ ΣΟΥ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΤΟΣΟ ΣΤΡΙΜΩΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΕΦΟΣΟΝ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΨΕΜΑΤΑ Ο ΣΟΦΡΑΣ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΘΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΣΟΦΡΑΣ ΜΑΛΛΟΝ ΜΕ ΛΥΠΗ ΜΟΥ ΤΟ ΛΕΩ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ