Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Την Κυριακή 13/1 αναδασώνουμε στη Σαλαμίνα

Ημέρα & ώρα: 13 Ιανουαρίου 2013 - από τις 10:00πμ έως τις: 12:00μμ
Τοποθεσία:

Την Κυριακή 13 Ιανουαρίου ο Σκάι σε συνεργασία με το Εθελοντικό Σώμα Σαλαμίνας και εθελοντικές ομάδες της περιοχής, διοργανώνουν αναδάσωση στην περιοχή Σελήνια Σαλαμίνας.
Η περιοχή έχει καεί αρκετές φορές από πυρκαγιές από το καλοκαίρι του 2006 και οι εθελοντικές ομάδες προσπαθούν να δημιουργήσουν νέους χώρους πρασίνου.
Θα φυτευθούν 2.000 νέα φυτά και κατά τη διάρκεια της αναδάσωσης θα γίνεί ενημέρωση στους εθελοντές από γεωπόνους της Σαλαμίνας.

Τα Σελήνια είναι οικισμός στα ανατολικά της Σαλαμίνας. Στην περιοχή, περίπου 2 χιλιόμετρα βόρεια του οικισμού, υπάρχει μνημείο προς τιμήν των Σαλαμινομάχων.

Σημείο συνάντησης: Η πλατεία Φραγκούλη στα Σελήνια Σαλαμίνας, στο τέρμα της οδού Αγίου Νικολάου στις 10 το πρωί.

Τα τελευταία πέντε χρόνια στα πλαίσια των περιβαλλοντικών δράσεων του Σκάι έχουν φυτευθεί 640.250 δέντρα.
Στόχος μας τα 1.000.000 δέντρα!


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΣΚΑΪ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.oloimaziboroume.gr/calendar/event/215/#.UOxF3qzEN5s

Συγχαρητήρια για τη πρωτοβουλία σας να προβείτε σε αναδάσωση στη περιοχή των Σεληνίων και να φυτέψετε 2.000 νέα φυτά.
Προς αποκατάσταση όμως της αλήθειας, γιατί προφανώς σας έχουν παραπληροφορήσει, η μεγάλη πυρκαγιά που έκαψε το μεγαλύτερο πευκοδάσος των Σεληνίων και δυστυχώς είχαμε θρηνήσει και θύματα έγινε το καλοκαίρι του 1998 και όχι το καλοκαίρι του 2006. Η καταστροφική αυτή πυρκαγιά είχε ξεκινήσει από το νταμάρι της Τούρλας, που αποτελεί τεράστιο πρόβλημα για τα Σελήνια και τη Σαλαμίνα μέχρι και σήμερα. Οι προσπάθειες του Δημάρχου του Καλλικρατικού πλέον Δήμου Σαλαμίνας για περιβαλλοντική αποκατάσταση του νταμαριού μέχρι τώρα αντικρούονται από τα επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα (Ο.Λ.Π.-κατασκευή προβλητών στο Νέο Ικονιο). Θα πρέπει να αποδείξετε έμπρακτα και σε αυτό το μείζον περιβαλλοντικό θέμα την ευαισθησία σας για το περιβάλλον, έστω και με την δημοσιοποίηση του.
Από το καλοκαίρι του 1998 ευτυχώς δεν σημειώθηκαν πυρκαγιές στα Σελήνια που να έχουν καταστροφικές συνέπειες.
Και πάλι συγχαρητήρια για τη πρωτοβουλία σας αυτή, γιατί είναι η πρώτη φορά που γίνεται προσπάθεια δημιουργίας νέων χώρων πρασίνου στα Σελήνια.