Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ KKE ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Το ΚΚΕ καταδικάζει την απέλαση της πρέσβειρας της Συρίας από την ελληνική κυβέρνηση. Πρόκειται για κίνηση ευθυγραμμισμένη τόσο με την στάση της ΕΕ όσο και με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για την περιοχή.
Η παραπάνω επικίνδυνη πρακτική της ελληνικής κυβέρνησης εντάσσεται στα πλαίσια της αναγνώρισης των φιλοιμπεριαλιστικών αντικαθεστωτικών δυνάμεων (όπως η Αλ Καίντα και άλλοι «εισαγόμενοι»)  ως «νόμιμο εκπρόσωπο» του συριακού λαού. Η συγκεκριμένη απέλαση αναδεικνύει την ανάγκη η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να συνειδητοποιήσουν πως στις συνθήκες του ιμπεριαλισμού τόσο η «νομιμότητα» όσο το «διεθνές δίκαιο» είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα των μονοπωλίων.
ΑΘΗΝΑ 7/1/2013       ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ KKE ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΦΟΡΟΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
Στη νέα φοροκαταιγίδα που φέρνουν μαζί κυβέρνηση – Ευρωπαϊκή Ένωση, στις νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, τα λαϊκά στρώματα πρέπει να αντιτάξουν πιο αποφασιστική πάλη και αντεπίθεση απαιτώντας να καταργηθούν όλοι οι φόροι που εξοντώνουν την εργατική λαϊκή οικογένεια, την καταδικάζουν στη φτώχεια, στο κρύο και τη δυστυχία.  Η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πιο αποφασιστικά πρέπει να πουν τέλος στις θυσίες για την καπιταλιστική κερδοφορία και την παραμονή της χώρας στην ΕΕ.
ΑΘΗΝΑ 6/1/2013     ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: