Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

“Θα σε Πάρουνε με τις Πέτρες ……………κ. Τσαβαρή”


Πώς να έχεις εμπιστοσύνη στον πρώτο πολίτη του τόπου, για το δήμαρχο ο λόγος,  ότι εργάζεται για το καλό του τόπου το καλό το δικό μας το καλό των παιδιών μας, όταν ενημερώνεται κανείς για τα διαλαμβανόμενα σε προσωπικό του έγγραφο (Γραφείο Δημάρχου), απαντόντας  σε ερώτημα που έγινε  για την επαναλειτουργία της ΤΟΥΡΛΑ, από τους Βουλευτές κ.κ  Τ. Βαμβακά, Δ. Γάκη, Θ. Δρίτσα Και Π. Λαφαζάνη  στον Γραμματέα  της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.
Διαβάζοντας, στην τρίτη από το τέλος παράγραφο, διαβάζουμε “η οποία – μελέτη – αποτέλεσε ευχάριστο νέο για τους κατοίκους του νησιού μας”, στην δεύτερη από το τέλος, διαβάζουμε,  “μετά από διαπραγματεύσεις και συζητήσεις με τους υποψήφιους αναδόχους του έργου”, λίγο πιο κάτω “σημαντικά ανταλλάγματα (τα οποία δεν θα ελάμβανε ποτέ από τον ΟΛΠ), όπως η υπέρ του δήμου κατασκευή έργων χωρίς αμοιβή”.  (βλέπε σχετικό έγγραφο δημάρχου ΕΔΩ)
Όσον αφορά το “ευχάριστο νέο”, φαίνεται ξέχασε ο δήμαρχος
το κυνήγι που έφαγε στην Κακή Βίγλα από τους κατοίκους, όταν προσπαθούσε να τους πείσει, για το δίκαιο της μελέτης,  σε ανοικτή συζήτηση που προκάλεσε μαζί τους. Επίσης ξέχασε το κράξιμο που έφαγε στο δημοτικό συμβούλιο στη αίθουσα Μπόγρη από σύσσωμη την αντιπολίτευση αλλά και τους παραβρισκόμενους φορείς, στη συζήτηση για το ίδιο θέμα. Ως προς τα ανταλλάγματα, ξέχασε τα 500.000€ που μας έλεγε ότι θα έπαιρνε ο δήμος (ρευστό) ως ανταποδοτικά 1€ για κάθε κυβικό πέτρας, όπως πέτυχε μετά από διαπραγματεύσεις και συζητήσεις  με τους υποψήφιους αναδόχους.
Στο ίδιο ερώτημα των βουλευτών, η καθ’ ύλη αρμόδια διεύθυνση του ΥΠΕΚΑ, απαντάει  στην Τρίτη παράγραφο “Σύμφωνα με τη κείμενη νομοθεσία, η αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου των ανενεργών λατομείων στο νομό Αττικής γίνεται από τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας”. (βλέπε σχετικό έγγραφο ΥΠΕΚΑ ΕΔΩ)
Τέλος ο καθ’ ύλην αρμόδιος Ο.Ρ.Σ.Α στην τελευταία παράγραφο αναφέρει “Για την αποκατάσταση αυτού, πρέπει να συνταχθεί και υποβληθεί νέα μελέτη αποκατάστασης χωρίς εξόρυξη με εναπόθεση προϊόντων εκσκαφών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρ 25 του Ν. 2742/99 και τις Υ.Α 15420/327(ΦΕΚ783/β/23.06.2000) (βλέπε σχετικό έγγραφο Ο.Ρ.Σ.Α. ΕΔΩ)
Εδώ λοιπόν τελειώνει η όποια προσπάθεια η όποια σκοτεινή διαδρομή διήνυσε η σκέψη του δημάρχου και σχέδιο εκμετάλλευση του ανενεργού λατομείου στη θέση Τούρλα, και από δω και μετά καλείται ο δήμαρχος να υλοποιήσει την πρότασή που του είχα κάνει, στο ανοικτό δημοτικό συμβούλιο για το θέμα στην αίθουσα Μπόγρη “Ο δήμος να εκδώσει μελέτη αποκατάστασης του υπόψη χώρου, με εναπόθεση προϊόντων εκσκαφών, εκμεταλλευόμενος  τα υλικά που θα προκύψουν, από τα έργα ομβρίων και των  αποχετεύσεων που πρόκειται να γίνουν στον τόπο μας” αν με είχε ακούσει θα είχε αποφύγει τον διασυρμό του δήμου και βεβαίως θα είχε κερδίσει μαζί με την εκτίμηση και ένα χρόνο καθυστέρησης. Όλα αυτά βέβαια με δεδομένο τα αναφερόμενα από το δήμαρχο στην τελευταία παράγραφο του εγγράφου του, ότι είναι απολύτως απαραίτητη η αποκατάσταση του λατομικού χώρου.
Σπύρος ΣΟΦΡΑΣ
υπ. Δήμαρχος Σαλαμίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια: