Σάββατο, 9 Μαρτίου 2013

Καταγγελία-βόμβα εφοριακού: Με πίεζε πρώην υφυπουργός οικονομικών να... μειώσω πρόστιμο-μαμούθ σε εταιρία!

Εισαγγελική έρευνα για την καταγγελία του συνταξιούχου εφοριακού
- Τότε, υπηρετούσε στη ΔΟΥ ΦΑΕ Θεσσαλονίκης
 - Λέει ότι τον "ενόχλησαν" και άλλοι "συνάδελφοι" του τότε υφυπουργού οικονομικών για την υπόθεση
 - 25 εκατομμύρια ήταν το χρέος της ....

εταιρείας που έπρεπε να "μειώσει" ο εφοριακός
 - Τελικά η εταιρεία πλήρωσε 2 εκατομμύρια και πήρε... επιστροφή φόρου 6,5 εκατομμυρίων!
Αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας αποτελεί η σοβαρή καταγγελία συνταξιούχου εφοριακού,
σύμφωνα με την οποία, πριν από λίγα χρόνια είχε ενοχλήσεις από πρώην υφυπουργό Οικονομικών, για να μην επιβάλει μεγάλα πρόστιμα σε θυγατρική εταιρεία πετρελαϊκού ομίλου για σωρεία φορολογικών παραβάσεων, έτσι ώστε η επιχείρηση να εισπράξει... επιστροφή φόρου!

Σύμφωνα με την καταγγελία του, υπηρετώντας κατά το παρελθόν στη ΔΟΥ ΦΑΕ Θεσσαλονίκης είχε καταλογίσει πρόστιμα και προσαυξήσεις συνολικού ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ στη συγκεκριμένη εταιρεία,
αλλά στη συνέχεια δέχθηκε παρεμβάσεις από το πολιτικό γραφείο του τότε υφυπουργού Οικονομικών αλλά και πλειάδα συναδέλφων του, ώστε να μειώσει το πρόστιμο.
Όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος, η μη συμμόρφωσή του στις υποδείξεις που δέχθηκε, είχε ως αποτέλεσμα να μετατεθεί από τη συγκεκριμένη ΦΑΕ!

Ο ίδιος υποστήριξε ότι το πρόστιμο τελικά μειώθηκε σε 2 εκατομμύρια ευρώ, η επιχείρηση πήρε επιστροφή φόρου 6,5 εκατομμύρια ευρώ και η υπόθεση έκλεισε!

Τον περασμένο Νοέμβριο κι αφού συνταξιοδοτήθηκε έκανε αναφορά για την υπόθεση στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη κι εκείνος με τη σειρά του τη διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης από την οποία διατάχθηκε έρευνα, για να ελεγχθεί η καταγγελία και να αποδοθούν στα εμπλεκόμενα πρόσωπα (σ.σ. συναδέλφους του καταγγέλλοντα) οι ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες.

Σε ό,τι αφορά την καταγγελθείσα "πολιτική όχληση", τα στοιχεία της δικογραφίας διαβιβάστηκαν στον Γρ. Πεπόνη για να εξεταστεί εάν ο φάκελος διαβιβαστεί στη Βουλή.
http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: