Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012

«Ένοχος ένοχον ου ποιεί», κ. Νάννου

Αντιλαμβάνομαι και κατανοώ απόλυτα τις "Ερινύες" που ταλαιπωρούν και φοβίζουν την κ. Νάννου για το πολιτικό έγκλημα που διέπραξε, με το να κυνηγήσει λυσσαλέα δικαστικά (μαζί με τον κ. Μακρή), τον Δήμο Σαλαμίνας, προκειμένου να μην εγκριθεί η Συμπληρωματική Σύμβαση του έργου για την επέκταση της κατασκευής της αποχέτευσης στο κέντρο του νησιού.
   Μια ενέργεια ακατανόητη, που έχει όμως ως
οικονομικά  θύματα τους δημότες, αφού...
πλέον είναι απόλυτα βέβαιο ότι το "μάρμαρο" θα το πληρώσουν αυτοί και όχι το "ταμείο" του Ταμείου Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο οφείλει μέχρι σήμερα στο έργο περίπου 9εκ.€ 

   Δυστυχώς για άλλη μια φορά η κ. Νάννου συνεχίζει να μην λέει αλήθειες, για άλλη μια φορά η εμπάθεια, η μικροψυχία και η πολιτική ανεντιμότητα κυριάρχησαν στο  κείμενο της, αφού αποκρύπτει σημαντικά γεγονότα, με στόχο να θολώσει τα νερά……
Αγαπητοί συνδημότες:
   Στις 13.2.12. και εν όψη της επιλογής του τρόπου επέκτασης του δικτύου της αποχέτευσης στο κέντρο του νησιού, κάλεσα στο γραφείο μου τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων προκειμένου, αφενός να τους ενημερώσω και αφετέρου να ακούσω τις απόψεις τους για το συγκεκριμένο θέμα.
Στη σύσκεψη παρευρίσκοντο οι: κ. Ρούλα Νάννου, κ. Στάμ. Μπακαούκας, κ. Γκαβογιάννη Γ, κ. Αστράκος Β, (ενώ απουσίαζαν οι υπόλοιποι επικεφαλής που είχαν κλιθεί)  και ομόφωνα συμφωνήσαμε:
   α. Τρόπος επέκτασης του δικτύου η σύναψης Συμπληρωματικής Σύμβασης και τούτο  διότι θα είχαμε ως στόχο και σοβαρότατο ενδεχόμενο την χρηματοδότηση της Συμπληρωματικής Σύμβασης από τις οφειλές του Ταμείου Συνοχής στο έργο, ύψους περίπου 9εκ.€   και γι’ αυτό το έργο θα ήτο ΔΩΡΕΑΝ για τους χρήστες.
   β. Να διεκδικήσουμε ένα ποσοστό έκπτωσης περίπου 15% και άνω (τελικά πετύχαμε μέση έκπτωση 14%) όταν η έκπτωση της αρχικής σύμβασης ήταν 1%, δηλ. τελικά πετύχαμε έκπτωση 14 φορές περισσότερο από την αρχική σύμβαση εν έτη 2012 ,σε τιμές αρχικής  σύμβασης 2006!!!  
   γ. Την πολύ συντομότερη χρονικά υλοποίηση της επέκτασης της αποχέτευσης.
Με αυτά ως δεδομένα και πολιτικά συμφωνηθέντα η Δημοτική Αρχή προχώρησε στη σύνταξη της Συμπληρωματικής Σύμβασης .
   Όμως λογαριάζαμε χωρίς τον ξενοδόχο, γιατί στην πορεία ενδεχομένως κάποιος ή κάποιοι, πολιτικά, να «τράβηξαν το αυτί» στην κ. Νάννου και «ω του θαύματος» υπαναχώρησε από τα δημοσίως  συμφωνηθέντα και όχι μόνο καταψήφισε το θέμα στην συνεδρίαση του Δ.Σ. αλλά και το πολέμησε λυσσαλέα,  ερωτώ λοιπόν:
   Υπάρχει κάποιος που δεν αντιλαμβάνεται ότι οι ΜΟΝΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ από αυτήν την  επιλογή της κ. Νάννου και του κ. Μακρή είναι οι δημότες; αφού πλέον το έργο υποχρεωτικά θα γίνει με νέα σύμβαση, άρα απεκόπει οριστικά από την αρχική, που σημαίνει ότι δεν έχουμε δικαίωμα να διεκδικήσουμε τα χρήματα του Ταμείου Συνοχής
Υπάρχει κάποιος που δεν αντιλαμβάνεται ότι η μικροψυχία και η πολιτική αντιπαλότητα είναι αυτά που χαρακτηρίζουν την πρακτική τους, αφού ένοιωθαν και νοιώθουν ότι χάνεται το έδαφος κάτω από τα πόδια τους μετά την επιτυχία της σημερινής δημοτικής αρχής να εξασφαλίσει με διεκδίκηση την χρηματοδότηση της αρχικής σύμβασης με 8 εκ. €   και  έτσι πλέον το έργο να έχει ολοκληρωθεί και  συνδέονται οι οικίες η μία μετά την άλλη ;
   Επίσης η κ. Νάννου προσπαθεί με αριθμούς και αναφορές που οι δημότες δεν οφείλουν να γνωρίζουν (και οι οποίες έχουν εξηγηθεί πολλάκις  στο Δ.Σ.) να θολώσει περισσότερο τα νερά κάτι που δεν θα το πετύχει και γι' αυτό τη ρωτώ:
   κ. Νάννου πότε ανακαλύψατε ότι η Συμπληρωματική Σύμβαση ως τρόπος επέκτασης της αποχέτευσης ήταν “αμαρτωλή” και απ' ευθείας  ανάθεση; πότε διαπιστώσατε ότι το ποσοστό έκπτωσης ήταν μικρό; πότε θυμηθήκατε την προάσπιση των συμφερόντων των δημοτών, τότε που δημόσια συμφωνήσατε ή όταν στην συνέχεια ενδεχομένως κάποιος οι κάποιοι σας "έδειξαν τον ορθό δρόμο" που μόνη σας δεν είχατε την δυνατότητα να αντιληφθείτε, και γι' αυτό κατ' αυτούς κακώς είχατε συμφωνήσει;
  Όσον αφορά τις προτάσεις της κ. Νάννου για ένταξη της επέκτασης του έργου της αποχέτευσης σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα εδώ η κ. Νάννου για άλλη μια φορά πιάνεται αδιάβαστη για άλλη μια φορά έρχεται δεύτερη και καταϊδρωμένη …..Θα πρέπει λοιπόν να γνωρίζει ότι δήμος ήδη έχει πάρει τις ανάλογες πρωτοβουλίες.
   Όσον αφορά την ένταξη των έργων της αποχέτευσης των Αμπελακίων Αιαντείου στο ΕΣΠΑ και την εκπόνηση - ένταξη της μελέτης για την αποχέτευση των Εργατ. Κατοικιών έγιναν και το γνωρίζει, από την σημερινή Δημοτική Αρχή, η οποία μέσα σε δύο χρόνια ενέταξε έργα δεκάδων εκατομ. € στο ΕΣΠΑ και ΠΕΠ Αττικής και  συνέταξε νέες μελέτες για σημαντικά προβλήματα του τόπου.
   Όμως γι΄αυτό που είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι  είναι  ότι διεκδικήσαμε και πετύχαμε την χρηματοδότηση  με 8εκ. € του εγκαταλελειμμένου στην τύχη του έργου της  αποχέτευσης στο κέντρο του νησιού.
   κ. Νάννου είναι φυσικό να σας φαντάζει δύσκολη η διεκδίκηση γιατί 4 χρόνια στον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο δεν διεκδικήσατε τίποτα. Για μας όμως η διεκδίκηση από την εκάστοτε εξουσία είναι τρόπος ζωής , ενώ για σας είναι πρακτική προς διερεύνηση  και γι' αυτό δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι θα πετυχαίναμε την χρηματοδότηση της Συμπληρωματικής Σύμβασης ….
Κλείνοντας, κ. Νάννου θέλω να σας τονίσω ότι το νησί μας δεν θέλει και δεν έχει ανάγκη έναν ή μία δήμαρχο άβουλο ον των άνωθεν ή  άλλων εντολών, δεν θέλει έναν ή μία δήμαρχο ετεροδιοικούμενη, θέλει ένα δήμαρχο αγωνιστή, διεκδικητή, ασυμβίβαστο, θέλει μια δημοτική αρχή με δράση, με σχέδιο, με δυνατότητες, ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες για το νησί μας στιγμές και αυτά τα έχει…                                                         
Γιάννης Τσαβαρής
Δήμαρχος      Σαλαμίνας


* YΣ. Σας παραθέτουμε έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, στο οποίο αποδεικνύεται η προχειρότητα αλλά και η διάθεση της κ. Νάννου να παραπληροφορήσει τους συνδημότες μας, η οποία στην έγγραφη ενημέρωση που διένειμε στους δημότες την 14/12/12 και με τίτλο « Και τα ψέματα έχουν όριο κ. Τσαβαρή» , ανέφερε ότι το Ταμείο Συνοχής  δεν οφείλει υπόλοιπο χρηματοδότησης στο έργο της αποχέτευσης στο κέντρο του νησιού. Στο έγγραφο που σας παραθέτουμε αποδεικνύονται όλοι οι ανωτέρω χαρακτηρισμοί που απέδωσα στην κ. Νάννου.   

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί αποκρύπτετε το έγγραφο της ΕΝΔΙΑΜΕΣΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ που παραθέτει η κα Νάννου;
Τινάζει στον αέρα όλες τις παπαριές του Τσαβαρή, γιαυτό; Τζούζει πολύ, ε;