Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΙ ΠΑΛΙ κ.ΝΑΝΝΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΛΛΙΠΟΒΑΡΗΣ!!!

Κατώτερη των περιστάσεων και χωρίς να απαντήσει στα καυτά και όχι μόνο πολιτικά ερωτήματα, προσπαθεί να τραυλίσει μερικές δικαιολογίες, χωρίς ποτέ να απαντά στον πυρήνα των γεγονότων.
Κυρίως όμως απέδειξε ότι τελικά ούτε να ακούει μπορεί, ούτε να μαθαίνει, αφού εδώ και δύο χρόνια δεν μπορεί να κατανοήσει  η ίδια αλλά και  οι συνεργάτες της, ότι άλλο είναι το ταμείο του Ταμείου Συνοχής και άλλο ο Φορέας Διαχειριστικής Αρχής.
Αν ποτέ αυτά τα καταλάβει η κ. Νάννου και ο περίγυρος της, τότε θα συνειδητοποιήσει (που πολύ αμφιβάλω) και το τεράστιο πολιτικό έγκλημα που διέπραξε και τη καθιστά πολιτικά ελλιποβαρή και ετεροδιοικούμενη.
Και αν δεν το κατανοήσει, που είναι και το πιθανότερο, θα το κάνουν οι δημότες που ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΗΣ.








ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Κας ΝΑΝΝΟΥ ΣΤΟ ΛΙΒΕΛΟΓΡΑΦΗΜΑ ΤΟΥ κ.ΤΣΑΒΑΡΗ
«Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».
Την παροιμία αυτή μου θυμίζει το χθεσινό λιβελογράφημα του κ.Τσαβαρή με τίτλο «Ένοχος ένοχον ου ποιεί, κ.Νάννου».
Του συνέστησα “σιωπή” , αλλά δυστυχώς επανέρχεται, σαν τον «δολοφόνο που ξαναγυρίζει πάντα στο τόπο του εγκλήματος», με βαρύτατους χαρακτηρισμούς και ύβρεις στο πρόσωπό μου, ίδιον της ελαφρότητας του χαρακτήρα του.
Τον καταδιώκουν φαίνεται οι Ερινύες του οικονομικού εγκλήματος που αποπειράθηκε να διαπράξει σε βάρος του Δήμου και των συνδημοτών μας, κατά συρροή.
Ατυχώς γι΄αυτόν κι ευτυχώς για τους συνδημότες μας, βρήκε μπροστά του 17 ακέραιους δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου που εν σώματι πέταξαν στα “σκουπίδιαολόκληρη τη Συμπληρωματική του Σύμβαση, κι έτσι την γλύτωσαν οι συνδημότες μας που θα καλούνταν να πληρώσουνχρυσή” την επέκταση του δικτύου, μόνο και μόνο γιατί έπρεπε να φουσκώσουν οι τσέπες των εργολάβων.
   Το Ανώτατο αυτό Δικαστήριο, του οποίου μέλημα είναι η προστασία του δημόσιου χρήματος από δόλιες και αδιαφανείς οικονομικές δραστηριότητες της εξουσίας,  δεν έκανε αποδεκτή ούτε 1 από τις 7 εργασίες της Σύμβασης, γιατί όλες “μύριζαν”.
    Με ανυπόστατους ισχυρισμούς και υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς που του τις επιστρέφω αυτολεξεί, το μόνο που κατορθώνει είναι να εκτίθεται ακόμη περισσότερο αφού ο κόσμος δεν τρώει πλέον “κουτόχορτο” και αφουγκράζεται τα πάντα.
    Πράγματι, παρευρέθηκα στη σύσκεψη που αναφέρει. Εκεί, μας μίλησε για στενά, σοκάκια και μερικούς δρόμους της Πόλης που δεν είχαν διανοιχθεί και δεν συμπεριλαμβάνονταν στην αρχική μελέτη και ζήτησε τη συναίνεσή μας για μία Συμπλ/κή Σύμβαση, ώστε να καταστεί δυνατόν να περαστούν αγωγοί και σ’ αυτά, τότε που το έργο ήταν σε εξέλιξη και τα μηχανήματα ήταν διαθέσιμα.
     Βρήκα την πρόταση λογική και συμφώνησα με την προϋπόθεση ότι η έκπτωση του αναδόχου θα ήταν η συνήθης που δίνεται για τέτοια έργα και ακόμη μεγαλύτερη ώστε να επιβαρύνονταν στο ελάχιστο οι κάτοικοι. Ο Δήμαρχος μας διαβεβαίωσε ότι εάν δεν δεχθούν να δώσουν μεγάλη έκπτωση, η Συμπληρωματική δεν θα γίνει.
     Επειδή, εκείνη τη στιγμή δεν γνώριζε το κόστος του έργου, ούτε φυσικά και το ύψος της έκπτωσης που θα έδινε ο εργολάβος, συμφωνήσαμε να τα ξαναπούμε όταν αυτά θα ήταν γνωστά. Πέρασαν 4,5 μήνες από τότε, και ούτε φωνή ούτε ακρόαση.
     Καμία αναφορά δεν έγινε για οφειλή του Ταμείου Συνοχής όπως ψευδώς ισχυρίζεται ο Δήμαρχος, ούτε και συνέτρεχε λόγος να γίνει, γιατί όταν μιλάει κανείς για μικρότερη επιβάρυνση των κατοίκων, εξυπακούεται ότι τη δαπάνη του έργου, ως ανταποδοτικό, θα την πλήρωναν οι κάτοικοι. Δεύτερον είναι γνωστό στους πάντες ότι το Ταμείο Συνοχής ποτέ δεν πληρώνει συμπλ/κές εργασίες, ούτε καν τις εξετάζει.       
     Τούτο, αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι στους πόρους κάλυψης της δαπάνης που αναγράφεται στη Σύμβαση  δεν συμπεριλαμβάνονται πόροι του Ταμ. Συνοχής, παρά μόνο του Δήμου.      
       Όλα αυτά αποδεικνύουν περίτρανα ότι τη σημαία της ‘ανύπαρκτης’ οφειλής του Ταμείου Συνοχής, αλλά και της υπαρκτής αν θέλετε, η ουσία ούτως ή άλλως δεν αλλάζει, την ανακάλυψε και την ανεμίζει κατόπιν εορτής και εκ του ασφαλούς, εμπαίζοντας τον κόσμο. Διότι μπορεί να λέει ο καθένας ό,τι θέλει για το τι θα συνέβαινε αφού δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να συμβεί, άρα και να εξακριβωθεί.
     Στην αμαρτωλή Συμπληρωματική, εκτός από την εργασία της επέκτασης του δικτύου, είχαν προσθέσει ανεξήγητα και άλλες 6 εργασίες από το πουθενά, ανεβάζοντας τη δαπάνη στα 7,6 εκατομμύρια ευρώ.
Είναι αυτό που λένε «τώρα που βρήκαμε τον Παπά, ας θάψουμε και μερικούς».
Για αυτές τις 6 εργασίες, γιατί αποφεύγει επιμελώς να τις αναφέρει ο κ.Τσαβαρής και μιλάει μόνο για την 1;
Εκεί που περίμενα η έκπτωση με την απευθείας ανάθεση να είναι μεγάλη όπως είχε δεσμευτεί στην σύσκεψη δηλ. τουλάχιστον 50% (με δημοπράτηση ίδιου έργου η Ελευσίνα πήρε 47% και τα Μέγαρα 51%), διαπίστωσα ότι η έκπτωση ήταν μόνο 12%, ούτε καν 14% που ισχυρίζεται τώρα ο Δήμαρχος.
Στην πραγματικότητα όμως η μέση έκπτωση (για το σύνολον των εργασιών) είναι  μόλις 9,3% . Αυτό το θεωρεί επιτυχία ο κ.Τσαβαρής και επαίρεται γι΄αυτό!!!!
Όταν η τιμή μονάδος άντλησης υδάτων στον 2ο ΑΠΕ είναι 103 ευρώ /ημέρα και στην Συμπληρωματική την ανεβάζουνε στα 410  δηλ. μία αύξηση 300% , μήπως κι αυτό το θεωρεί επιτυχία ο κ.Τσαβαρής;
Η αλήθεια είναι μία και μόνη, είτε αρέσει σε μερικούς είτε όχι.
Οι ασκούντες την διοίκηση του Δήμου, νομίζοντας ότι δεν θα τολμήσει η αντιπολίτευση να αντιδράσει λόγω του ευαίσθητου χαρακτήρα του έργου,  χρησιμοποίησε την εργασία της επέκτασης του δικτύου ως όχημα για να σπρώξει και τις άλλες 6 μέσω της αμαρτωλής Συμπληρωματικής, φουσκώνοντας όμως έτσι τις τσέπες των εργολάβων κατά 5 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να τα δικαιούνται, όπως αποφάνθηκε οριστικά και αμετάκλητα το Ανώτατο Δικαστήριο.
Και τώρα είναι η σειρά μου να ρωτήσω κι εγώ δημόσια, χρησιμοποιώντας τις ίδιες λέξεις που χρησιμοποίησε ο κ.Τσαβαρής σε ανάλογη (αλλά πολύ μικρότερου ποσού) περίπτωση της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, που είχε σαν αποτέλεσμα ο κ.Σοφράς και τα 2/3 των Δημ. Συμβούλων να τρέχουν ακόμα στους Εισαγγελείς.
Κύριοι, μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και Πρόεδρε κ.Τσαβαρή, γιατί επιμένατε και κάνατε με έξοδα του Δήμου άλλα 2 δικαστήρια για να ανατρέψετε την θετική για το Δήμο Απόφαση του Ε’ Κλιμακίου, που σας έλεγε ότι οι εργολάβοι έχουν πληρωθεί για τις εργασίες και δεν δικαιούνται επιπρόσθετης αμοιβής;
Γιατί δεν ακούσατε τους Δικηγόρους του Δήμου που σας λέγανε, σταματήστε;
Τι όφελος είχατε;  Είστε συνένοχοι ή αδαείς;
Όσο για το ακατάσχετο παραλήρημα που είναι διάχυτο στο κείμενο και ειδικότερα στο τελευταίο εδάφιο για το τι Δήμαρχο χρειάζεται το νησί κλπ, κλπ,  κ.Τσαβαρή, φαίνεται ότι τρέχετε με πολύ μεγάλη ταχύτητα κι έχετε χάσει τον έλεγχο. Μήπως έχετε πρόβλημα φρένων ή λαδιών;   Καλό είναι να το κοιτάξετε γρήγορα το πρόβλημά σας, γιατί είναι σοβαρό.
Μη μας πάθετε τίποτα χρονιάρες μέρες και τι θα απογίνουμε χωρίς εσάς !!!
Για το τι Δήμαρχο χρειάζεται το νησί, είναι βέβαιο ότι θα σας το πούνε οι δημότες στις επόμενες εκλογές.
Σίγουρα όμως, το νησί δεν χρειάζεται  έναν Δήμαρχο που να ρέπει στην παρανομία, που στερείται πολιτικού πολιτισμού, που δεν σέβεται τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, που εμπαίζει τον κόσμο, που προασπίζει τα συμφέροντα των εργολάβων, που είναι υπέρ των νταμαριών και ιχθυοτροφείων, που δεν διεκδικεί τα οφειλόμενα και δεν εισπράττει ούτε ένα ευρώ από τους λατόμους, που κάνει συμφωνίες με εργολάβους κάτω από το τραπέζι, που δεν προασπίζεται τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών, που εμφορείται από αλαζονεία και εγωκεντρισμό, που στερείται της ικανότητας να παράγει ουσιαστικό έργο, που οικειοποιείται έργα άλλων και τα παρουσιάζει ως επίτευγμα δικό του, που δεν σέβεται και το τελευταίο ευρώ του Δήμου, που αντιμετωπίζει την πολιτική αντιπαράθεση με απειλές, μηνύσεις και αγωγές, έναν Δήμαρχο υποχείριο των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.
Ρούλα Νάννου                                                                        Σαλαμίνα 30/12/2012
Υποψ. Δήμαρχος Σαλαμίνας
Υ.Γ.  Το έγγραφο που παραθέτει ο κ.Τσαβαρής προφανώς στερείται ουσίας και δεν
          επιβεβαιώνει τίποτα απολύτως, παρά μόνο το ποσό που έχει δώσει μέχρι τώρα
          το Ταμ. Συνοχής και το υπόλοιπο, γι΄αυτό και αποφεύγει να κάνει  αναφορά σε
          αυτό.
          Είναι ηλίου φαεινότερο ότι το έργο έχει απενταχθεί προ πολλού και τα 8,5
          εκατ. έχουν …πετάξει.
          Το θέμα είναι μη μας ζητήσουνε πίσω και τα αρχικά 3,5 εκατ. ευρώ;  
          Απλά, ο κ Τσαβαρής το παραθέτει για να θολώσει τα νερά.
         
          Αντίθετα, αυτό που παραθέτω εγώ, είναι το έγγραφο της ΕΝΔΙΑΜΕΣΗΣ 
          ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ (υπηρεσία η οποία αποτελεί τον κρίκο μεταξύ
          Δήμου και Ταμ. Συνοχής) το οποίο επιβεβαιώνει τα γραφόμενά μου ότι δηλ. ο 
          συγχρηματοδοτούμενος από το Ταμείο Συνοχής προϋπολογισμός έχει
          εξαντληθεί, και συνεπώς καμία οφειλή δεν υπάρχει.
          Για μία ακόμη φορά γελοιοποιείται ο κ.Τσαβαρής με τα ασύστολα ψέματα 
          χωρίς όριο. 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΤΣΑΒΑΡΗ ΕΔΩ Η ΝΑΝΝΟΥ ΣΕ ΈΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΡΕΜΥΔΑΚΙΑ.
ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ;
ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΠΕΙΣ, ΣΕ ΟΣΑ ΣΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕΙ;
ΤΕΛΙΚΑ, ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ.

araxni είπε...

Υγεία και ευτυχία σε όλο τον κόσμο το νέο έτος να είναι έτος χαράς και αισιοδοξίας

Ανώνυμος είπε...

Ελιποβαρής είναι το κεφάλι που κουβαλάς στους ώμους σου.
Εδώ η γυναίκα σε έχει κάνει με τα κρεμυδάκια, και συ λες ανοησίες.
Τίποτα δεν βρίσκεις από τόσα που σου λέει για να της απαντήσεις;
τόσο λίγος είσαι ή τόσο βουτηχμένος; Κρίμα που σε ψηφίασαμε; μας πρόδωσες Γιαννάκη.